A mai TV-kbe direkt raknak gagyi hangszórókat, hogy vegyenek hozzá soundbart vagy házimozi szettet is, amivel még egy kis pénzt be tudnak húzni a felhasználótól?
Érdekes, hogy a régi CRT TV-kben szinte mindben normális hangú hangszóró volt, még a noname-ekben is, a mai "lapos" TV-kben meg sokkal ritkábban van jó hangszóró, a Samsung és az LG talán, ami okés ebből a szempontból.
Szerintem a tűéles UHD meg 4K képhez ennél teltebb hangzás dukálna, nem? Mert azért a gagyi hangszóró részemről elrontja a moziélményt.
Tényleg? Van itt egy Thomson CRT TV, aminek olyan hangja van, hogy meg nem mondanám, hogy ez egy TV-ből szól, ha nem tudnék róla!
Aztán pár éve, mikor a konyhai CRT TV-nk tönkrement, akkor vettünk helyette egy laposat, és ott "grimaszoltunk", hogy milyen pocsék hangja van az előzőhöz képest...
Amúgy van TEMU-s fülesem, az is jobban szól, mint egy mai TV...
Az LCD TV-k házában kisebb a hely, emiatt nem is fér el nagy hangszóró, és nincs is benn nagy tér, ami egyébként hangzás szempontjából kifejezetten előnyös lenne. Ezek, illetve a minél nagyobb elérendő haszon miatt gondolom, hogy a hangfrekvenciás erősítő nem is túl nagy teljesítményű, és nem is annyira jó minőségű (pl. torzítás, sávszélesség terén), mint egy régi TV erősítője.
Egyébként még én is emlékszem arra, amikor a régi, NDK, fadobozos TV egyetlen nagyovál hangszórója jobban szólt, mint a piaci, műanyag házas, Bécsből importált, sztereó, gyorsmásolós magnósrádió. :) Lehetett a TV-n külön mély- és magashang kiemelést is állítani, és rettentő jól szóltak a klipek az MTV-n.
Ez igaz, Samsung tv-m van, de nagyon jó a hangzása, meg fél hangerőn is már dübörög az egész ház. Nem tudom a gyártók hogy oldották meg ilyen viszonylag vékony tv-nél, de semmi panasz nincs rá hang
tekintetében
Tipikus konspirációs elmélet, amit az is cáfol, hogy a soundbar / hangprojektor sokkal később lett kitalálva, míg a kis lapos vacakok már előbb léteztek.
Ez egyszerűen ilyen, a gazdaságosság és design okán így jött ki a lépés. Valamelyikbe csak bedobták a kis hangszórót (de ilyenek vannak manapság is), míg a másikba külön kis műanyag hangdobozkát kreáltak neki (LG stb., aminek legalább már nem fájt a hangja), opcionálisan a háta közepére még egy lapos mélysugárzót is, 2.1 végfokkal meghajtva.
Így adott volt a választék, az már a te bajod, hogy megvetted az olcsóbbat vagy a drágábbat.
Nem kell bármi mögé összeesküvést látni!
"Szerintem a tűéles UHD meg 4K képhez ennél teltebb hangzás dukálna, nem?"
Nem, ugyanis fizikailag nem lehet tökéletes, avagy külön hangrendszer dukál hozzá mindenképpen.
Vannak ugyan speciálisabb megoldások TV-nél is, de azt meg nem akarod megfizetni, inkább külön építed ki a hangot, mert ennek ez a kulturált módja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!