Hol helyeznétek el egy 4G routert, hogy a lehető legjobban kapja a jelet?

Figyelt kérdés

Szóval annyi a sztori, hogy kiköltöztem az erdőre és itt csak így tudtam megoldani a netet egyelőre, egy vodafone 4G router és a vodafone wifi bárhol szolgáltatása. A router jelenleg a földszinten van a konyha ablakban, de szerintem lehetne egy kicsit javítani a helyzeten. Nem működik rosszul, de azért ha 5-en rácsatlakozunk kicsit megtorpan. Na most azt szeretném tudni, hogy van jelentősége, hogy hová teszem a routert vagy van esetleg hozzá valami kiegészítő vevő antenna ami segít jobb jelet kapni (azt hiszem itt csak 3G-n működik jelnleg, a letöltés max 2mb/sec volt eddig), vagy alufóliából hajtogassak antennát neki? Bármit meghallgatok, és előre is nagyon szépen köszi! Remélem érthető milyen bajom van 🤣

Ja és 1 emelet van meg padlás is, csak ugye ha a padlásra rakom mondjuk akkor nem kell időjárásálló legyen?

Sima ZTE router, gondolom Magyarországon is ezt adják vele.

aug. 20. 10:06
 1/4 Közveszélyes Kontár ***** válasza:

padlas az nem teto, miert kellene idojaras allonak lennie? Beazik?

ugylatom antena ehhez nem csatlakoztathato

3G megszunt es mindenutt megfog idovel

jel eroseget kijelzi szoval azzal tudod detektalni hol a legjobb neki

ha ez a kis telo nagysagu fekete router

aug. 20. 11:01
 2/4 anonim ***** válasza:
3G biztos nem működik, mert tavaly év végén lekapcsolták. Ha nincs 4G akkor Edge van, de azon nem lesz 2 Mbit. Szerintem csak gyenge a térerő, messze vagy a toronytól. A ledekkel vagy a konfigurációs oldalon láthatod, hogy mekkora. Vidd körbe a házban, hátha valahol jobban befogja. Az ablak nem biztos, hogy a legjobb megoldás, mert ha pont ellenirányban van a torony semmit sem ér. A padláson se biztos hogy jobb lesz. Ha lehet rá külső antennát kötni, egy irányított, nagy nyereségű kültéri antenna jó megodlás, a torony felé irányítva.
aug. 20. 11:05
 3/4 anonim ***** válasza:

Minél magasabbra rakod annál jobb lesz a vételi térerő, de még az adási is szóval nem fog összeomlani sok készülék kapcsolódásakor.

Szóval mehet fel a padlásra, időjárásvédelmi célból berakva 1 műanyag dobozba.

aug. 20. 11:09
 4/4 anonim ***** válasza:
86%
Azért a dobozokkal vigyázni, mert tudnia kell szellőzni, főleg ha nagyon meleg van fent. Egy gépház ventit betennék amire hőkapcsolót kötnék, 30 fokra állítva.
aug. 20. 11:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!