Mi lehet a baja a hifinek?
Adott egy kb 15 éves Hifi, ami mind a 15 évet a dobozában töltötte használat nélkül.
Most bedugtam a konnektorba, és nem kapcsol be, a power led villog.
Én valami kondenzátor gondra tippelek, de szerintetek mi lehet a gond?
+kérdés: nincs igazán tudományos alapja,hogy megjavuljon egy kondi. Ha egy kondi kiszárad akkor az ki van száradva...
Esetleg próbáld meg egy kicsit később ismét bedugni.
"nincs igazán tudományos alapja,hogy megjavuljon"
Annyi tudományos alapja van, hogy az alumínium elektrolit kondenzátorokban használaton kívül elvékonyodik az oxidréteg.
Ez visszafordítható folyamat a kondenzátorok "formázásával" ám ez súlyosabb esetben csak ellenőrzött körülmények között célszerű.
Nem szívesen árulok el bizonyos szakmai titkokat, mert borzasztó rosszindulatú emberek vannak ezen az oldalon.
De egyik dolog, amikor egy kondi (elko) kapacitásszegény lesz, viszont melegedés hatására valamennyit visszanyer, ilyenkor van az, hogy többszöri kapcsolgatásra elindul a készülék. De ezzel sok esetben kárt okoznak az emberek, mert ha olyan áramkörben van, egyszer csak elpukkanhat a tápegység, addig kínozza.
Ráadásul jelen esetben ez azért is rossz irány, mert ilyen kondikat az impulzusterhelés (avagy használat) nyírja ki, csak úgy álltában nem szokott ilyen hibát produkálni.
Jelen problémát más okozza elvileg. Létezik ilyen, hogy raktározott készülék így kifekszik, pedig jó volt, amikor eltették.
Ez igazából sosem volt használva, megvételkor lett kibontva megnézve ennyi. Ezt onnan tudom hogy egyrészt emlékszek másrészt a távirányító se volt kibontva(egyébként a gyárilag mellékelt elemei amik 2006-ban jártak le még nem merültek le), és a hifi kijelzőjén is fólia van.
Egyébként közelebb hajolva halk kattogást lehet hallani a led villogás ütemére.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!