A DVD már elavult?

Figyelt kérdés

jún. 22. 12:29
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
63%
#8 kb. 10 éve, bár elvétve még van 1-2 gép DVD meghajtóval. Technikailag a Blu-ray megjelenése, azaz lassan 20 éve elavult. Adattárolásra persze használható.
jún. 22. 13:49
 12/24 Közveszélyes Kontár ***** válasza:
53%

720×480 (NTSC) 720×576 (PAL)

mar el is elfelejtettem hogy ugye nem 1280x720 HD t tarol a hagyomanyos dvd

hanem 480p/576p t ha vizszintes keppontok alapjan adjuk meg

a 720 az a fuggoleges amire emlekeztem

szoval dvd mar fhd monitorokon is elege paca, ocsmany elmosott olajfestek folt csak

jún. 22. 13:53
 13/24 Közveszélyes Kontár ***** válasza:
53%

#12 felcsereltem de mindegy,

vizszintes (horizontal) (elso kepkockaszam) <> fuggoleges (vertical) (masodik kepkockaszam)

jún. 22. 13:58
 14/24 anonim ***** válasza:
64%

Alapvetően a blu-ray megjelenésével már megkapta a minőségbeli hátrányt. A nagyfrlbontású (hd ready/full hd) tv-k megjelenésével végképp megjelent az igény a nagyobb felbontású rartalmakra is, amit a dvd nem tudott kiszolgálni.

Ezekkel még elvolt a dvd. Olcsó, elérhető, lejátszó is olcsó...

A végső döfés az olcsó okos tv-k és a streaming adta.

Adattárolóként pedig mégkorábban megbukott. Pl a játéklemezek hamar túlnőtték a dvd méretét, illetve az online letöltés átvette legtöbb helyen még a BD helyét is.

jún. 22. 14:59
 15/24 anonim ***** válasza:
34%

8 "A PC-ket is már olyanra gyártják hogy nincs DVD meghajtója"

Naés? Pendrive meghajtója sincs.

Ezeket utólag kell megvenni és rádugni USB-n..

Amúgy én 1920x1080p filmet is rá tudok másolni DVD-re xvid h264 h265 tömörítéssel mp4 mkv avi stb konténerben. 8GB elég hely ezekhez is. 😉

jún. 22. 15:49
 16/24 anonim ***** válasza:
72%

Nem népszerű manapság, de elavultnak nem nevezném. A tinta és a papír sem elavult, mert nem nagyon lehet helyettesíteni sok területen.

Ha nem fizetsz elő streamingre, és legálisan akarsz filmet nézni akkor nem nagyon van a DVD-nek vagy Bluray-nek alternatívája. Minőség: a legtöbb streaming alatta van minőségben, én még nem láttam laggolás-mentes streaminget. A másik, hogy ha megvetted a lemezt és vagy olyan értelmi szinten, hogy nem frizbinek használod a kutyasétáltatáshoz, akkor évtizedekig kiszolgál. A streaming másik hátránya, hogy gyérítik a tartalmat, hiába vagy tudatában hogy bármikor megnézheted a kedvenc filmed, ha a szolgátató épp törtölte.

Van vagy 50-60, gyári DVD filmem. Van olyan ami 25 éves, érdekes módon egy sem ment tönkre közülük.

jún. 22. 17:31
 17/24 A kérdező kommentje:
#16 A streaming nem jó, ami fent van, az is bármikor lekerülhet, meg sok film és sorozat csak felirat-al van
jún. 22. 18:01
 18/24 A kérdező kommentje:
Letölteni szoktam
jún. 22. 18:02
 19/24 A kérdező kommentje:
Tárolni se tudnám a sok DVD-t
jún. 22. 18:08
 20/24 anonim ***** válasza:
63%

19

Mert ma már nem nagy fileok tárolására való a DVD, arra ott a pendrive, abból 10x akkora is van mint a DVD (persze drágábban).

DVD-n tessék kis méretű word, excel, txt, log és hasonlókat tárolni amit még szerkeszteni is tudsz és kevésbé kell az elvesztésüktől félni mint pendrive esetén..

jún. 22. 18:25
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!