720×480 (NTSC) 720×576 (PAL)
mar el is elfelejtettem hogy ugye nem 1280x720 HD t tarol a hagyomanyos dvd
hanem 480p/576p t ha vizszintes keppontok alapjan adjuk meg
a 720 az a fuggoleges amire emlekeztem
szoval dvd mar fhd monitorokon is elege paca, ocsmany elmosott olajfestek folt csak
#12 felcsereltem de mindegy,
vizszintes (horizontal) (elso kepkockaszam) <> fuggoleges (vertical) (masodik kepkockaszam)
Alapvetően a blu-ray megjelenésével már megkapta a minőségbeli hátrányt. A nagyfrlbontású (hd ready/full hd) tv-k megjelenésével végképp megjelent az igény a nagyobb felbontású rartalmakra is, amit a dvd nem tudott kiszolgálni.
Ezekkel még elvolt a dvd. Olcsó, elérhető, lejátszó is olcsó...
A végső döfés az olcsó okos tv-k és a streaming adta.
Adattárolóként pedig mégkorábban megbukott. Pl a játéklemezek hamar túlnőtték a dvd méretét, illetve az online letöltés átvette legtöbb helyen még a BD helyét is.
8 "A PC-ket is már olyanra gyártják hogy nincs DVD meghajtója"
Naés? Pendrive meghajtója sincs.
Ezeket utólag kell megvenni és rádugni USB-n..
Amúgy én 1920x1080p filmet is rá tudok másolni DVD-re xvid h264 h265 tömörítéssel mp4 mkv avi stb konténerben. 8GB elég hely ezekhez is. 😉
Nem népszerű manapság, de elavultnak nem nevezném. A tinta és a papír sem elavult, mert nem nagyon lehet helyettesíteni sok területen.
Ha nem fizetsz elő streamingre, és legálisan akarsz filmet nézni akkor nem nagyon van a DVD-nek vagy Bluray-nek alternatívája. Minőség: a legtöbb streaming alatta van minőségben, én még nem láttam laggolás-mentes streaminget. A másik, hogy ha megvetted a lemezt és vagy olyan értelmi szinten, hogy nem frizbinek használod a kutyasétáltatáshoz, akkor évtizedekig kiszolgál. A streaming másik hátránya, hogy gyérítik a tartalmat, hiába vagy tudatában hogy bármikor megnézheted a kedvenc filmed, ha a szolgátató épp törtölte.
Van vagy 50-60, gyári DVD filmem. Van olyan ami 25 éves, érdekes módon egy sem ment tönkre közülük.
19
Mert ma már nem nagy fileok tárolására való a DVD, arra ott a pendrive, abból 10x akkora is van mint a DVD (persze drágábban).
DVD-n tessék kis méretű word, excel, txt, log és hasonlókat tárolni amit még szerkeszteni is tudsz és kevésbé kell az elvesztésüktől félni mint pendrive esetén..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!