Mi az a bias egy decknél?

Figyelt kérdés
Van nekem egy technics kazettás deckem és van rajta egy olyan hogy bias de nem tudom hogy mit csinál vagy miért kell

2024. febr. 19. 16:22
 1/5 anonim válasza:
2024. febr. 19. 16:26
 2/5 Szervizmérnök úr ***** válasza:
70%

Fej előmágnesező áram, lényegében a felvételi torzítás kiküszöbölésére, ami a mágnesezési görbe sajátosságaiból fakad.

Frekvenciája 50-70 kHz nagyságrendben, de pontosan már én sem emlékszem, azaz nem hallható tartomány. Különféle szalagtípusok eltérő előmágnesezést igényelnek. Növeljük, kevesebb lesz a magas hang, csökkentjük, nő a torzítás.

2024. febr. 19. 16:32
 3/5 Szervizmérnök úr ***** válasza:
77%
Illetve csak érzékeltetni akartam, hogy a fejre adjuk az előmágnesező áramot, de amúgy a szalagra (is) hat, szalagfüggő mértékű.
2024. febr. 19. 16:41
 4/5 anonim ***** válasza:
78%

Adott kazettához amit használsz finomhangolni tudod az előmágnesezési áramot.

Gyakorlatban ez úgy néz ki hogy addig kísérletezel vele ameddig a felvétel magas frekvencia átvitele a leginkább hasonló lesz a forráséhoz képest kikapcsolt Dolby szűrővel.

Természetesen megfelelő minőségű és állagú kazettaszalagnál.

2024. febr. 19. 17:48
 5/5 anonim ***** válasza:
Eladó Rstr drck.kellene nekem is
ma 05:27

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!