Mi romlott el a laptopban?

Figyelt kérdés

Áramszünet volt, amikor visszajött, elkezdett sercegni a töltője ami a laptopba és a konnektorba volt bedugva, majd durrant egyet. Azóta a gép annyit csinál, hogy nincs kép, de a ventilátor hangosan megy, 5-öt csipog.

Asus gl503vm-Fy061T típus. i7-7700hq, gtx 1060, 15gb ddr4, 1Tb SSD, 2Tb HDD van benne. Adatokat le tudtam menteni a biztonság kedvéért.

2024. jan. 23. 21:42
 1/7 A kérdező kommentje:
Gondolom a töltőből a hiba felment a laptophoz, és ott valami zárlatot okozott?
2024. jan. 23. 21:43
 2/7 Szervizmérnök úr ***** válasza:
Ez egy hosszabb áramszünet volt, lehűlt közben a tápegység? Meddig tartott?
2024. jan. 23. 22:34
 3/7 A kérdező kommentje:
Kb 10mp lehetett fogalmam sincs. Épp használtam a laptopot, ugyebár akksiról ment, így nem is nagyon vettem észre, de amikor elromlott a töltő, akkor elment a kép és a ventilátor felhangosodott benne.
2024. jan. 23. 22:55
 4/7 A kérdező kommentje:
Viszont közvetlenül áram visszajövetele után még ment az RGB a billentyűzeten meg a visszajelző LED-ek, de kivettem az akkut meg visszatettem onnantól kár csak a beepelés
2024. jan. 23. 22:56
 5/7 anonim ***** válasza:
Tehát a táp durrant el? akkkr még akár lehet jó a laptop. Kéne egyet tesztelni jó táppal. De valszeg akkor jársz a legegyszerűbben, ha szervizbe viszed. Tápkörös dolgok könnyen lehetenek hibásak a laptopokban. Egyik legfőbb hibaforrás a töltésvezérlő. Ez egy a tápdurranással és a jelenlegi állapottal egybevág. De persze millió egyéb hiba is lehet. Így neten ezzel nem igazán tudunk segíteni. Élőben kell látnia egy szakinak.
2024. jan. 24. 01:47
 6/7 Ypszilon1980 ***** válasza:
Nekem ez kusza és érthetetlen, 3-asban azt írtad akksiról ment a laptop, kérdésben meg be volt dugva a töltőbe.. Vidd szervízbe az a tuti.
2024. jan. 24. 07:36
 7/7 A kérdező kommentje:

5: Értem, akkor beviszem egy szerelőhöz

6: igen be volt dugva a töltő, de az akksi benne volt a laptopban, így átváltott arra amikor elment az áram ezért nem vettem észre. És amikor visszajött akkor kezdte el a töltő a sercegést.

Az igaz, hogy elég forró szokott lenni a töltő is, ha játszok, pedig 180W-os.

2024. jan. 24. 07:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!