Ha home office-ban fogok dolgozni és az internet kábelt be kell rakni a laptopba,akkor a koax kábel az jó?

Figyelt kérdés

Nagyon nem értek ezekhez a témákhoz. Csak annyit tudok, hogy elvileg az optikai kábel a jobb. Nekem csak koax kábel van.

Vajon ez gond lehet? Vagy ez ilyen szempontból teljesen mindegy?

Őszintén nem tudom, hogy ilyen szempontból mi a különbség a kétféle kábel között.

2022. ápr. 20. 19:58
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
Várj. Most van otthon neted? WIFI?
2022. ápr. 20. 19:59
 2/20 anonim ***** válasza:
86%
Ekkora hozzá nem értéssel dehogy fogsz te home officeban dolgozni :)))
2022. ápr. 20. 20:01
 3/20 A kérdező kommentje:
Wifi van, de az önmagában nem elég. Mert céges cuccra sima wifivel nem lehet csatlakozni, csak ha bedugom a kábelt.
2022. ápr. 20. 20:03
 4/20 anonim ***** válasza:
61%

"Mert céges cuccra sima wifivel nem lehet csatlakozni, csak ha bedugom a kábelt."

Ezt mondták neked hogy nem működik így, vagy te találtad ki?

2022. ápr. 20. 20:04
 5/20 anonim ***** válasza:
49%
Bizony, én is home office-ban nyomom céges laptopon, és wifivel nem lehet csatlakozni, csak kábelen.
2022. ápr. 20. 20:17
 6/20 anonim ***** válasza:
13%

Vicc a kérdés? Ennyi sületlenséget nem is tudom, mikor olvastam utoljára.

1. Otthonra optikai kábel nem létezik

2. A coaxkábelt nem lehet a laptopba beledugni. UTP kábel kell. (Asztali gépben is közel 20 éve láttam utoljára coaxos hálózati kártyát...)

3. Nincs az az isten, hogy ne legyen tökmindegy, hogy wi-fi-n vagy vezetékkel csatlakozol-e a saját otthoni hálózatodhoz. Persze ha ez az agybajuk, hogy kábellel csatlakozz, akkor legyen úgy. De akkor adjanak neked egy megfelelő kábelt hozzá, mert egyedül szemlátomást kevés vagy a dologhoz.

2022. ápr. 20. 20:18
 7/20 A kérdező kommentje:

-De anyáméknál optikai kábel van a házban. Az informatikus ismerős magyarázta annak idején, hogy ez milyen jó.

-Nem a coax kábelt akarom a laptop-ba bedugni, hanem a coax kábellel bevezetett modemből az internet kábelt akarom bedugni a laptop-ba, csak nem tudom, hogy ez így elég lesz e.

-Nem adnak kábelt a cégnél, de nem is ez a léyneg, mert azt tudok szerezni,csak azon parázok, hogy nem lesz elég a net vagy nem fogok tudni csatlakozni, úgyhogy jó lenne pár megnyugtató válasz.

2022. ápr. 20. 20:25
 8/20 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk VPN-el van megoldva a home office, fel tudunk menni wifiről is meg kábelről is. Ami neked kell az UTP kábel lesz.
2022. ápr. 20. 20:26
 9/20 A kérdező kommentje:

De mi az az utp kábel? Ha én rendelek egy koax kábeles modemet, ahhoz ezt automatikusan adják, vagy ezt külön kell kérni?

Lehet gúnyolódni rajtam, de tényleg fogalmam sincs mit jelentenek ezek.

2022. ápr. 20. 20:28
 10/20 anonim ***** válasza:
100%
UTP kábel, többnyire ezt használják interneteléréshez, googlezz rá. Bemész egy informatikai boltba és mondod, hogy azt szeretnél tudni fogják. Ezután hazaviszed a kábelt, bedugod a routered egyik LAN portjába az egyik felét, a laptopodba pedig a másikat és készen is vagy.
2022. ápr. 20. 20:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!