Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » Laptopban mi bővíthető újítható?

Laptopban mi bővíthető újítható?

Figyelt kérdés
Szóval olyat lehet csinálni, hogy használtan egy régebbi laptopot veszek, és beleveszek új bivalyerős processzort és ssdt meg RAMot? Vagy ha egy új, erős laptopot veszek, lehet a RAMot bővíteni?
2022. okt. 17. 11:52
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Laptopban nem lehet processzort cserélni, csak esetleg háttértárat, vagy memóriát. Háttértárat csak kis alapmodellnél nem, ahol mondjuk 64GB-os eMMC van. Az hogy memóriát lehet-e, és ha igen, milyenre, típusonként változó, a komolyabbakban két slot is van.
2022. okt. 17. 12:03
 2/12 A kérdező kommentje:

Nem tudom a háttértár mit jelent meg az mmc.

Azt tudom, hogy nekem kell egy nagyon erős processzor, és egy 32 GB RAM legalább, mert fotók szerkesztésére videók vágására használnám. Viszont a videókártya nem annyira releváns, felőlem régebbi is lehet, de nem találok olyan laptopot, amiben mondjuk 2080as kari van, a legújabb processzorral, meg ennyi rammal.

2022. okt. 17. 12:09
 3/12 anonim ***** válasza:
100%

Max ramot tudsz cserelni nagyobbra meg hattertárat, a többit felejtsd el, hogy te majd bikaerős procikat fogsz cserélni mivel az alaplaphoz van cinezve a cpu es a gpu is. Asztali gepet vennel es abban szeretnel procit cserelni ott sem teheted meg csak úgy kedved szerint, mivel a foglalat hatarozza meg, hogy mit tehetsz bele.

2080as egy kb 3 éve kiadott kartya laptoba a teljesitmenye nem valami egetverő így nem fogjak belerakni egy i9 12900h proci mellé pld. Oda már erősebb teljesitmenyű odavaló kártya kell pld 3080 ti

2022. okt. 17. 12:24
 4/12 anonim ***** válasza:
100%
#2 A háttértár a HDD (merevlemez) és az SSD. Lassabb és kisebb eMMC van pl. telefonokban és tabletekben, de nem csak ilyen. Egyébként egy olyan notebook, amilyet elképzelsz, fél millió körül kezdődik.
2022. okt. 17. 12:35
 5/12 A kérdező kommentje:
4 igen, 600k amit rászánnék. A videókártya meg processzor egymástól függetlenek tudtommal tehát miért ne lehetne egy ilyen laptophoz egy brutális processzor? Nekem nem kell a legújabb videókártya, mert nem az a videójátékokhoz fontos. Néha lolozom, azt meg elviszi a gtx860m is. Ennyi. Én a lightroomot, pst akarom, hogy fussanak 0 laggal, és videókat is akarok szerkeszteni majd, lehet, később.
2022. okt. 17. 12:44
 6/12 anonim ***** válasza:

600e alatt 32GB RAM-mal 2 modellt látok.

[link]

2022. okt. 17. 12:57
 7/12 A kérdező kommentje:
Lehetőleg asust szeretnék. Az volt eddig is.
2022. okt. 17. 12:59
 8/12 anonim ***** válasza:
Akkor add lejjebb az igényeidet, vagy szánj rá több pénzt. Ennyit tudtam segíteni.
2022. okt. 17. 13:10
 9/12 anonim ***** válasza:

...vagy veszel egy 16GB-os Asus-t, lehetőleg nem X sorozatút, és veszel még 16GB RAM-ot, ha bővíthető. Rászűrtem a Core i9-re és a Ryzen 9-re is...

[link]

2022. okt. 17. 13:16
 10/12 anonim ***** válasza:

"Szóval olyat lehet csinálni, hogy használtan egy régebbi laptopot veszek, és beleveszek új bivalyerős processzort és ssdt meg RAMot?"

Nem. A használt, régebbi laptop kb ugyanolyan marad, akármit cserélsz benne. A legnagyobb javulást az ssd okozza, de attól se fognak elindulni a legújabb játékok.

2022. okt. 17. 14:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!