Laptopban mi bővíthető újítható?
Nem tudom a háttértár mit jelent meg az mmc.
Azt tudom, hogy nekem kell egy nagyon erős processzor, és egy 32 GB RAM legalább, mert fotók szerkesztésére videók vágására használnám. Viszont a videókártya nem annyira releváns, felőlem régebbi is lehet, de nem találok olyan laptopot, amiben mondjuk 2080as kari van, a legújabb processzorral, meg ennyi rammal.
Max ramot tudsz cserelni nagyobbra meg hattertárat, a többit felejtsd el, hogy te majd bikaerős procikat fogsz cserélni mivel az alaplaphoz van cinezve a cpu es a gpu is. Asztali gepet vennel es abban szeretnel procit cserelni ott sem teheted meg csak úgy kedved szerint, mivel a foglalat hatarozza meg, hogy mit tehetsz bele.
2080as egy kb 3 éve kiadott kartya laptoba a teljesitmenye nem valami egetverő így nem fogjak belerakni egy i9 12900h proci mellé pld. Oda már erősebb teljesitmenyű odavaló kártya kell pld 3080 ti
600e alatt 32GB RAM-mal 2 modellt látok.
...vagy veszel egy 16GB-os Asus-t, lehetőleg nem X sorozatút, és veszel még 16GB RAM-ot, ha bővíthető. Rászűrtem a Core i9-re és a Ryzen 9-re is...
"Szóval olyat lehet csinálni, hogy használtan egy régebbi laptopot veszek, és beleveszek új bivalyerős processzort és ssdt meg RAMot?"
Nem. A használt, régebbi laptop kb ugyanolyan marad, akármit cserélsz benne. A legnagyobb javulást az ssd okozza, de attól se fognak elindulni a legújabb játékok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!