Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » Hogyan lehet kazettáról zenét...

Hogyan lehet kazettáról zenét törölni?

Figyelt kérdés
Kaptam pár müsoros magnókazettát és nem tudom hogyan lehet zenét törölni

jan. 21. 19:40
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
0%
Műsoros kazetta tartalmát nem lehet törölni.
jan. 21. 19:41
 2/12 A kérdező kommentje:
De akkor nem lehet zenét se másolni rá?
jan. 21. 19:45
 3/12 KmsRys ***** válasza:
100%
A tetején mindkét oldalt van egy kis mélyedés. Azokat be kell ragasztani szigszalaggal vagy cellux-szal, akkor tudod törölni és felvenni rá.
jan. 21. 19:51
 4/12 anonim ***** válasza:
100%
A kazetta "hátsó" oldalán van két szélén egy-egy négyszögletes nyílás, azt kel celluxal leragasztani
jan. 21. 19:52
 5/12 anonim ***** válasza:
100%

"Írásvédelem

A kazetták használatának egyik lehetséges problémája a már műsort tartalmazó felvételek véletlen törlése. Ennek kivédésére minden kazetta tartalmaz egy védelmi szerkezetet, hogy megakadályozza az újra-felvételt és a fontos anyagok véletlen törlését. A kazetta egyik, a szalaggal átellenes oldalán van két műanyag fül, lejátszási oldalanként egy-egy. (Ha a kazetta címkéje szembenéz velünk és a szalag alul fut, akkor annak az oldalnak az írásvédő füle a tető bal oldalnál van.) Ezt a műanyag fület ha kitörik, írásvédetté válik a szalag, ugyanis ezen fül hiányát a mechanikus érzékelő megakadályozza a felvétel funkció használatát. Ha később mégis szeretnénk felvételt készíteni a kazettára, egy darab ragasztószalagot (celluxot) a kitört fül fölé tehetünk, ezzel megszüntetve az írásvédelmet. "

[link]

jan. 21. 19:52
 6/12 anonim ***** válasza:
100%

Az 1-es nem jól mondja. A tetején (vagy alján, attól függően, hogy hogyan tartod, lényeg, hogy a szalaggal átellenes oldalon) van két kis mélyedés, azokat kell leragasztani valamivel, pl. celluxszal. Csak így tudod lenyomni a felvétel gombot, ez védi meg a kazettát a véletlen törléstől. Ha üres kazettát veszel, akkor láthatod, hogy ott van az a két fülecske, ami lehetővé teszi a felvételt.

[link]

jan. 21. 19:53
 7/12 anonim ***** válasza:
18%
Kicsit off, de nekem nem műsoros kazettám van, ugyebár a két kocka a két szélén nincs leragasztva celluxal, mégis lehet rá felvenni zenét. Akkor ez hogy van?
jan. 21. 20:09
 8/12 KmsRys ***** válasza:
100%

#7, a "két kockában" a kis műanyag fülek ki vannak törve belőle?

Ha ki vannak, akkor egyértelműen a magnónak hibás az a része, ezért engedi lenyomni a REC gombot.

jan. 21. 20:17
 9/12 anonim ***** válasza:
100%

7# vagy az, amit 8-as ír, vagy pedig én láttam már hibás magnót, aminek úgy akadt szét a mechanikája, hogy nem érdekelte a kocka.

Konkrétan egy volt baránőm öccsénk volt ilyan magnója, és véletlenül rámásolta az üres kazettát a kölcsönadott műsorosomra.

jan. 21. 20:25
 10/12 anonim ***** válasza:
100%
8: igen, üresek a kockák. RAKS ED-X, TDK FE, és TDK RC-2 kazival is ugyanezt csinálja
jan. 21. 20:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!