Hogyan lehet fogni az ingyenes TV csatornákat?
Közel 20 éve nem nézek tvt. Nemrég lecseréltem a nappaliban lévő tvmet, és beraktam a régit a vendég szobába.
Rendeltem egy antennát aliexpressről, amivel 34 csatornát megtalál, és CI kártyát kér hozzá. A 34-ben az ingyenesek nincsenek benne, és nem is tudom megkeresni.
UHF Cs 29 (538000 kHZ): film+, super tv2, amc, Cool,rtl ketto stb
UHF Cs 38 (610000 kHz): Mozi+, Viasat3, Prime, National Geographic, Hír tv, atc, axn stb
A kézi hangolást nem igen engedi a TV, csak az automatát. Kézinél csak a megtalált csatornákat lehetne módosítani
pl: 29: Spiler1 HD frekvencia 538000, Sávszélesség: 8MHz, jelerősség 42%, jelminőség 61%
1-13 között nem talált csatornát és nem is engedi hozzáadni. alapbeállításra raktam a tvt és a legújabb szoftver van rajta.
Amint látható, az A és B multiplexet kellene befogni a kódolatlan műsorokhoz, tehát amihez kártya nem szükséges. Ha jó a jelszint, az automatikus kereső megtalálja ezt is, ugyanakkor van lehetőség manuális módban a kívánt frekvencia megadására:
Ekkor a TV általában megmutatja az adott frekvenciára vonatkozó jelszint és jelminőséget, amit fel tudsz használni az antenna beállításához is.
Utána rányomhatsz egy keresést csak arra az egy frekvenciára és így beolvassa, hozzáadja a csatornalistához.
Gyenge lesz az antenna :(
Az ablak alá teszem kb ot a legjobb, így az ingyenes csatornák kb 2/3-a megvan, ha meg az ablak fellé magasra akkor kb a fele.
Köszi
Uhh, ez egy játékszer, nem antenna. Egy normális tetőantennával stabil lenne a vétel.
Valami ilyesmi.
Aliexpress linken szerepel az 5 V / 20 mA tápigény, ami a DVB-T boxok menüjében gyakran aktiválható (Antenna Power vagy hasonló néven), de a TV-knél ez a lehetőség elég ritka. Ekkor külön kell beiktatni egy 5 V-os tápfeladó.
A SAT-bemenet ad tápot (13/18 V felirat látszik is), de az más, mert arra mindenképpen szüksége van az LNB-fejnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!