Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » Extra részletes képminőség...

Extra részletes képminőség digitális fullhd csatornákon, ehhez mi a lényegesebb egy tv-nél?

Figyelt kérdés
Úgy hallottam a HDR ami fontos nem is feltétlenül a nagy felbontás. HDR-képes fullhd tv (+magas képfrissítés-minimum 200Hz) jobb élményt nyújt, mondjuk egy focimeccs közvetítésen, mint az egyszerű 4k?

2023. okt. 17. 10:23
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

Nem. A filmek, ahogy írtam 23,976 fps-sel mennek. Esetleg kerek 24-gyel. Sorozatok pedig leggyakrabban 25-tel.

Esetleg dokumentumfilmeket tudok elképzelni ilyen magasabb képfrissítéssel (sportokon kívül). Nagyon csalódott is vagyok emiatt, mert Attenboroughnak még mindig nagyon jó a BBC-s csapata, zseniális élővilágos dokukat csinálnak, de 25 fps-sel.. 😃 pedig pont ezeknél a tartalmaknál brutáljó lenne a magasabb képfrissítés.

2023. okt. 17. 21:27
 12/18 A kérdező kommentje:
Ha jól emlékszem az Avatar 2 -t 50 fos ben vették fel. HFR technikával. Kár hogy ez ritka mint a fehér holló.
2023. okt. 18. 07:38
 13/18 A kérdező kommentje:
*fps
2023. okt. 18. 07:38
 14/18 Morzsi007 ***** válasza:
Egy két HFR filmet láttam, nekem nagyon nem jött be. Érdekes volt, de elvesztette az igazi filmes hatását. Mintha házi videót néztem volna, szappanoperás mozgással. Talán ezért nem terjedt el nagyon, pedig többször is volt próbálkozás.
2023. okt. 18. 08:01
 15/18 A kérdező kommentje:
Lehet ez ízlés dolga, nekem nagyon tetszett, a szememnek is kellemesebb volt.
2023. okt. 18. 10:02
 16/18 Morzsi007 ***** válasza:
Sokan Pcről, vagy laptopról néznek filmet, monitoron, vagy akár Tv-n. Ezzel az a baj, hogy alapesetben egyik megjelenítő sincs 24Hz-re állítva, ami pont a filmekre lenne a legjobb. Apró szaggatások lesznek a filmnézés közben, ha 50, 60, 120Hz-re van állítva a képfrissítés, amik a leggyakoribbak. Erre nem figyelnek oda, aki forrásnak számítógépet használ és a végeredmény nem túl jó. Csak infóként írtam.
2023. okt. 18. 10:14
 17/18 A kérdező kommentje:
Óh, ezt nem tudtam. Nekem 60 Hz-es led tv/monitorom van. Még anno lehetett kapni ilyet, belemegy a digitális adásokhoz ilyen kártyácska is a hátába. 1080p-t tud. Akkor ha leteszem 24 Hz-re windowsban, úgy érdemes filmeznem?
2023. okt. 18. 12:52
 18/18 Morzsi007 ***** válasza:
Igen, ég és föld, viszont akkor minden más akadozni fog, de a mozifilm, ami eleve 24 képkockás, az rendben lesz.
2023. okt. 18. 14:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!