Miért ronda a tv képminősége? Azt írja hogy 80% jelerősség, 100% jelminőség
100 % jelminőség azt jelenti, hogy hiánytalan a digitális jelfolyam, ennél jobb már nem lesz.
(A digitális adásban tolnak hibajavító biteket is, ami által alacsonyabb jelminőséget kijavíthat a vevőprocesszor, bizonyos határig.)
De ha a szolgáltató visszaveszi a bitrátát, sok jóra ne számíts!
Nem látjuk persze, nem tudunk semmit így távolról, még királyi többesben fogalmazva sem.
A diginél leadtak a minőségből. Magasabb frekvenciára kerültek az adások (ez gyengébb jelet jelent. Nem feltétlenül jelent rosszat. 100% vagy, azaz ez az érték jó.), illetve több csatornát tuszkoltak be azonos frekvenciára. Egészen biztos vagyok benne, hogy ez közrejátszik a minőség romlásában. Szerintem le kellett tömöríteniük a képet ahhoz, hogy ez a sok csatorna elférjen egy frekvencián. Én is tapasztalom sajnos, hogy gyengébb lett. Szerencsére nekem kicsi a tv-m, 32", így totál mindegy. Csak akkor látom, ha közelről nézem.
Nem igazán látszik az így felhasználói oldalról.. szóval ugye a digi-t államosította a fidesz nemrég, lölő kezébe került. Hogy ez aváltozás amúgy is megtörtént volna, vagy már az új vezetés hozta meg a dönrést... én azt gondolnám talán utóbbi.
Ugye a digi-nek rengeteg saját csatornája is volt, ismeretterjesztő csatornák, film, egyéb szerződések, amik mind lejártak, és új csatornák kerültek a helyükre. Ez jelentősen felborította a csatornalistát. Ezt gyakorlatilag leegyszerűsítették. Az alacsony frekvenciákon, ahol az állami tv-k voltak, azokat kivették, nincs már, és a középtartománytól kezdődik (nálunk 314-418mhz között van, 14 frekvenciasávon, több, mint 142 adó)
Tehát több, mint 10 adó/frekvencia 🤷♂️ ennél a technológiánál ez nem megy ezek szerint minőségrontás nélkül.
Nálam semmi baja az adásnak. A vízilabda ami nagyon pocsék, tele tömörítési artifacttal, de az ugyanolyan a MinDig TV-n is, szóval ott szerintem eleve a kijátszott adás sz@r, a szolgáltató meg nem tudja feljavítani. Focinál nem tapasztalok problémát, főleg a közeli lassításkor látszik baromi jól egy csomó részlet. A totálképből nyilván nem látszik sokminden, mert eleve a kamera se oda fókuszál, hanem a labdára, de ez sem az adás hibája.
Az SD csatornák minősége tényleg beesett a Diginél, de én már csak sportot nézek, az mind HD, azzal nincs baj.
Ja mikor volt az az átállás azóta ilyen.. A közeli kép se szép,mikor egy sérült játékost mutatnak a földön vagy valami, sokkal részletesebb volt.
Én is csak sportot nézek, azért csak full hd tv-m van, jobbnak nincs értelme.
De akkor most mi legyen? Váltsak Telekomra? Mert így élvezhetetlen
Amúgy vicc az egész. Normális országoban soha a büdös életben nem adtak sportot 50fps alatt. Nálunk meg sztenderd lett a 25 fps.
Nekünk ez is csak álom marad, nem hogy 4K meg ilyenek...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!