Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » Milyen hangszórót vegyek a...

Milyen hangszórót vegyek a kocsiba? Első ajtókba szeretnék új hangszórót a gyári megadta magát 16,5cm-s Olyan 20-30k ért gondoltam ha van annyiért normális

Figyelt kérdés

Nem tudom milyet lenne érdemes melyik szólna jobban 2 vagy 3 utas 40w vagy 100w folyamatos terhelhetőség ha nagyobb az jobb?

Ha veszek előre érdemes a hátsó gyárit is cserélni?

2023. szept. 18. 01:08
1 2 3
 21/24 A kérdező kommentje:

Igen azért néztem ki egy márkát és nem 2 más márkájú hangszórót hasonlítok össze így talán pontosabban van megadva. Mintha néznék egy jvc 40w és egy jbl 30w itt már lehet teljesen eltér a huzal vastagság is meg a tekercs átmérő is.

Ha egy 20cm is beférne össze tenném a két kezem de akkor nagyon sok átalakítás kellene.

Majd ha megöröklöm a kocsit még lehet kerülhet bele de az a jövő zenéje :D

nagyon szép köszönöm a tanácsokat a tanítást és a segítségeteket!

2023. szept. 19. 11:00
 22/24 feri 45 ***** válasza:

Kedeves Morzsi007!

A fejegység végerősítőjének kimenő teljesítményét és a hangszóró terhelhetőségi teljesítményét kellene műszerrel bemérni! Ekkor lehetne biztosan választ adni. E nélkül csak javasolhatunk! Találgathatunk! Talán igazunk lesz.

Írod:"... mert elöregedett a hangszóró anyaga...". A papír és más kónusz anyagok évtizedeket kibírnak, és nem szakadnak szét. A 30-as évek világvevő rádióiból üzemképes hangszórókat veszünk ki. Igaz a mágneseik legyengültek, de újra mágnesezve tökéletesn szólnak. Csak most van, hogy a korszerű anyagok, például habszivacs, néhány év múlva össze repedezik és peremezni kell a hangszórót.

Nekem a műhelyembe mindíg nagy teljesítménylől kifáradt , szakadt kónuszok és égett tekercsekkel jöttek a hangszórók.

Üdv:H.F.

2023. szept. 21. 13:30
 23/24 Morzsi007 ***** válasza:

Az autóban azért fizikai hatások is érik, pl ajtó becsukása is egy idő után sok rázkódás, rezonancia, meleg, hideg. itt a szivacs vagy gumi anyagokra értettem első sorban.

Mindenesetre nekem fura, hogy egy “normál” teljesítményű autós fejegység szétszakít egy hangszórót, ami gyári cucc.

2023. szept. 21. 13:58
 24/24 feri 45 ***** válasza:

Kedves Morzsi!

Mindenben igazad van! Más körülmények között is érik a hangszórót kemény hatások, és nem ég le a tekercse, nem szakad össze a kónusza.

Nekem is furcsa a gyári összeállítás. Nekem az ötvenes évek végén az MHSZ rádió klubban megtanították a teljesítmény mérést. Nem égnek le a hangszóróim! Most 5 wattos hangszóróra 50, 150, 200, 500 wattokat írnak, a boltosok meg így adják el. Bennem felmerül a külföldi villamos mérnökök szakmai tudása, egyetemek oktatóinak szakmai képzése. Olyan adatot közölnek, melytől BIZTOSAN tönkre megy a hangszóró, ez nem csak erkölcstelenség!!

Fel se merül, hogy 5% a hatásfoka, 95% hőveszteség. Egy 500, 2000 wattos hangszóró 95%-a tetemes fűtési hatást fejtene ki.

Össze gyűjtöttük a dinamikus hangszóró előnyös és hátrányos tulajdonságait. 6 darab előny, 24 darab hátránnyal rendelkezik!! Az utóbbi 50 évben a nagy külföldi hangszóró gyártó cégek semitt sem tettek valamelyik hátrányos tulajdonság kizárása vagy enyhítése érdekében. Viszont olyan dekorativ külsővel foglalkoznak, mely nincs a hangzásra hatással. Szimorú, hogy a hifis-ták erre nem figyelnek.

Üdv.:H.F.

2023. szept. 23. 10:41
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!