A hangkazetták manapság miképpen lehetnek ennyire drágák?
A hangkazetták iránti kereslet csökkent és ezért ilyen hihetetlenül drágák az üres, sima hangkazetták?
Ha nem ez az oka, miért lehet?
Gyakori jelenség, hogy egy-egy példából téves következtetést vonnak le a tulajdonosok. Például az utóbbi 5-6 évben folyamatosan felszínen volt tartva a médiában, hogy a "bakelit" mennyire kurrens dolog lett, és hogy ilyen-olyan lemezek milyen drágán keltek el. Ezekből az információkból az a benyomás alakul ki sokakban, hogy a birtokukban lévő lemezek is sokat érnek. Számos ilyet láttam már. A Záray-Vámosi, Korda Gyuri, stb lemezek tulajdonosai azt hiszik, hogy a "bakelit" felfutása automatikusan magával hozza, hogy az ő tucatlemezeik is sokat érnek. Persze lószart se érnek, de ezt nehéz megmagyarázni nekik. Az ilyen lemezeket nem darabáron veszi meg, aki megveszi, hanem egyben, dömpingáron. Ez úgy jön ide, hogy ugyanez a helyzet a kazettákkal is, ha látnak az emberek egy-egy kiragadott példát, ahol valami sokért kelt el. Mint az előző válaszokban is elhangzott, még a bontatlan kazetták közt is hatalmas különbségek vannak értékben. A bontottak értéke pedig nullához közelít, mert anno a piacot az alsó kategóriás cuccok árasztották, így mára a kínálat nagy része ezekből áll. Emiatt kicsi az esélye, hogy az egyszeri eladó pont olyasmivel rendelkezik, ami kézzelfogható értékkel rendelkezik.
Én azt tanácsolom annak, aki nem tud mit kezdeni a kazettáival, hogy a kukába dobás helyett adják/cseréljék el jelképes áron (tábla csoki, stb)
1997ben 38e Ft volt az átlagbér most 380e Ft az.
Tehát ha most 1500 Ft egy darab akkor régen 150 forintnak kellett lennie. Faternal van majd megnézem biztos rajta az arcimke is mert O csak vette ezeket de nem használta.
"Fele ennyi lenne a régi infláció mellett"
Ez feltételezés, irreleváns...
Normális kenyérre értettem, nem az ipari hulladékra...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!