A hangkazetták manapság miképpen lehetnek ennyire drágák?
Figyelt kérdés
A hangkazetták iránti kereslet csökkent és ezért ilyen hihetetlenül drágák az üres, sima hangkazetták?
Ha nem ez az oka, miért lehet?
2023. júl. 3. 08:05
1/19 anonim válasza:
Nem gyártják így lazan kifizetik érte ezt. Illetve régen is drága volt
2/19 A kérdező kommentje:
A régi árakhoz viszonyítva ennyire nem volt drága szerintem mint a mostani árakhoz viszonyítva.
2023. júl. 3. 08:20
3/19 Szervizmérnök úr válasza:
22 $ 5 db
Darabja 1500 Ft
Nézd meg a régi árát, a régi fizetésekhez viszonyítva.
4/19 A kérdező kommentje:
Nekem is van sok üres műsoros kazettám, ezeket nem tudom eladni?
2023. júl. 3. 08:24
5/19 anonim válasza:
“ Nekem is van sok üres műsoros kazettám”
A TDK együttestől?
🤣😂😂🤣😂
6/19 anonim válasza:
Ugyanaz az elv működik, mint bármi más gyűjthető dolog esetében. Ha valamiből sok van, akkor az értéktelen. Némileg dobhat a tucatáru értékén, ha zsír új, bontatlan. A kazettás piacot is többfelé lehet bontani. Van a kérdésben is vázolt rész, amikor a bontatlan kazettákat gyűjtik az emberek. Van egy másik szegmens, a használt, műsoros (zenei) kazettáké. Azon belül is vannak keresettebb dolgok (metál, punk, alternatív rock, underground hiphop), és vannak a tucatdolgok. Ez utóbbi teszi ki a még létező kazettaállomány mintegy 99,9% százalékát. De szerencsére a tucat dolgok között vannak olyanok, amelyeknek bár nincs kézzelfogható értéke, de mégis vannak olyanok, akik pont azt a (gagyi) zenét gyűjtik. Például én a mulatóst és a magyar nótát, és a hasonlóan perifériára szorult zenéket gyűjtöm. Előnye, hogy mindenhol olcsón odaadják. Hátránya, hogy a nagy részét már kidobálták, és dobálják ki folyamatosan, így egyre nehezebb találni ilyen kazettákat.
7/19 A kérdező kommentje:
"A TDK együttestől?"
"TDK Blank"...
2023. júl. 3. 08:47
8/19 anonim válasza:
Az 5-ös arra célzott, hogy az üres és a műsoros kizárják egymást. Vagy az egyik, vagy a másik.
9/19 anonim válasza:
Ha ez a TDK-pack neked drága, nézd meg, mit kérnek egy-egy bontatlan, minőségibb króm vagy metál kazettáért. És nem csak kérnek, adnak is. Ha néha-néha eladom a gyűjteményem egy darabját, simán elkel 30-40 euróért a ritkábbja. És akkor még nem volt szó a maga idejében is kimagaslóan drágának számító darabokról (MA-XG, Metal Vertex, Super Metal Master), amik már akkor is inkább státuszszimbólumnak számítottak - ma pedig befektetésnek.
10/19 Szervizmérnök úr válasza:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!