Subláda hangerejét túl lehet tekerni?
Van egy harman kardon hkt 200w os aktív ládám . A többi hangfalamhoz képest alig negyed hangerőre kell tekerni hogy ne szólja túl . Ha az erősítőn feltekerném 100w ra a többi front hangfalat akkor már így negyed hangerőn is brutálisan szól. Lehet hogy eleve túl magas a bemenő LFE jel mert ha a ládát is maxra tekerném akkor jóformán alig hangosíthatnék valamit az erősítőn már kiszakadna az ajtókeretestül akkorát szól. A házimozi erősítőkből nem szabványos jelerősségek mennek ki a hangerőszabályzó állásához képest? A subláda 200w os de hány mV os bemenő jel nél . Nem akarom leégetni a sub erősítőjét hogy túl nagy bemenő jellel terhelem meg .
Vagy ezzel biztos hogy nem lehet túllépni a 200w ot és csak azért ilyen erős mert brutális a cucc és amit most hallok az még csak alig 100w ?
De ugyanakkor a kilengése is óriási a hangszórónak már most . Nem értem hogy van ez megcsinálva hogy fel lehessen tekerni maxra mert így nem merem szét ne szakadjon darabokra.
Nem kell feltekerni, értelemszerűen.
Azt én értem, hogy valamilyen szabványosságot elvárnál, de ez belefér szerintem, korrigálni kell. Arra van a potméter.
A végfokozatoknak van védelme, de az nem véd minden ellen.
Annak sem örülnél ha nem tudnád megfelelően meghajtani, így legalább van tartalékod.
Nem írtad milyen erősítő, de például a Denon/Marantz/Yamaha és egyéb japán házimozi erősítőkben több menüpontban is lehet a sub kimeneti szintjét állítani.
Na mármost ha oda van húzva az erősítőben is neki több dB erősítés akkor ne csodálkozz.
Példaként nekem a Denon AVR-x2700H ban, 0 dB-es sub erősítésnél, az SVS PB-1000 Pro-nak félig sincs felengedve a bemenete.
Az erősítőmön 0dB re van állítva tehát nincs lehalkítva. Viszont elolvastam az erősítő könyvét és azt írja hogy a sub kimenet az 4V os (nyilván a maximum).
A harman kardon hkt 210 nek nem találtam a szervíz manuálljában sem azt hogy mekkora jelszint mehet be max.
A bekapcsolásnál nincs gondom mert mondom levan véve negyed állásra a mélynyomó és az erősítőt sem kapcsolom ki soha úgy hogy fent van a hangerő .
Pusztán az érdekelne hogy akkor hogy van ez definiálva mert ha 4V bemenőjelnél éri el a 200W ot a sub akkor nem lehet gond.
Viszont ha 2V nál akkor logikus hogy 200W fölé is lehetne menni ami kinyírná.
Az erősítőn nem is akarom levenni a sub hangerőt mert olyan hibája van az erősítőnek hogy ha áramszünet van akkor elfelejt mindent és újból kell beállítanom és akkor egyből 0dB en indulnak tehát full hangerőn. De a subládán is le tudom venni tehát mindegy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!