Mi szerint kell vegyek az rc hajómhoz távirányítót?
Szerintem felejtős ami benne van, így kénytelen leszek adó+vevő párost venni, mert ha ez valami kínai, akkor csak a sajátjával működik. Boltban pedig már csak a 2.4Ghz-en működö rádiókat forgalmazzák
Pl egy ilyen autóhoz, is jó szerintem megfelelne neked.
de ezen felül is kellhet pár dolog, mert ha az alaplap tartalmazza a motorvezérlést, és a vevőhöz szükséges 5 Voltot előállító áramkört, akkor ezt is helyettesítened kell valamivel. Ez utóbbit a mostani motorszabályzók tartalmazzák, de itt is kérdéses, hogy a hajóban kefés vagy kefe nélküli motor van, mert nem ugyanolyan a szabályzó való hozzá.
Hiába 2,4 gigás, mindenik más kódokat ad ki.
Érdekes is lenne, ha egy versenyen egyvalaki irányítaná az összes hajót.
Jobb esetben a távirányító panelján vannak mikro-switchek, amivel lehet állítani a kódot.
Itt a kèp:
3 kefès motor van bennne aminek a vezèrlèse elèg nem primitív egy szervó húzgálja a változtatható ellenálás tűjèt.
Szerintem ilyen távot már biztos nem kapsz hozzá, meg persze két egyforma kvarc is kellene. Inkább vegyél valami olcsó rádiót, a hozzá való vevővel, és mivel rendes, a boltban is kapható szervók vannak benne, így simát át tudod kötni őket az új vevőre.
Ebbe vehetsz egy régi 27 MHz-es távirányítót vevővel (vagy kvarcpárral) és a kvarcot átcserélve működni fog (képen a narancssárga elem).
De akár új 2.4 GHz-es szettet is vehetsz, azzal nincsen frekvenciaütközés. Ekkor a vevőegységet kell kicserélni. A képen a nagy fekete, Graupneres dobozt, amibe a szervók vannak bekötve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!