Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » Miért kapcsol ki a szintetizát...

Miért kapcsol ki a szintetizátor akkor is, ha épp játszik rajta valaki?

Figyelt kérdés

Sziasztok.

Vettünk a gyereknek egy MQ-012FM típusú kis elektromos szintetizátort.

A kérdésem, hogy mitől lehet, hogy ha gyenge elemek vannak benne, akkor szinte bármeddig lehet vele zongorázni, viszont ha teljesen feltöltött elemek vannak benne, akkor nagyjából 1 perc és ki is kapcsol. Illetve, van hozzá hálózati feszültségű adapter is, ha azzzal működtetjük, szintén nagyjából 1 perc és kikapcsol akkor is, ha épp nyomkodva vannak a billenytűk.

2023. ápr. 15. 11:37
 1/7 anonim ***** válasza:

Ha töltesz egy elemet (inkább az akkumulátor kell hogy legyen) és a töltő kikapcsol és töltöttnek jelzi, az nem jelenti azt, hogy ténylegesen működőképes és el tudja látni a szintetizátort.

Lehet már nem is alkalmas, nem igazán tölthető, kuka érett.

Elem illetve a (töltött) elem használatakor mérjél rá a teleptartóban az elemek feszültségére.

Lehet meg fogsz lepődni.

Az adapter nem illik a képbe, itt is feszültségmérést javaslok.

2023. ápr. 15. 11:48
 2/7 anonim ***** válasza:

Ha a szinti alapból jól működik akkro valsze gvan benne egy "minimum voltage cutoff" dolog, ami megkíméli az elemeket a túlmerítéstől, tehát a minimális feszültségük elérésekor kikapcsolja a gépet. Valószínűleg kukák az elemek. Okostöltőt érdemes beszerezni, a hálózati adapteres, csupán idő alapű töltők konkrétan semmire nem jók.

A normál tölthető ceruzaelemek (akkumulátor, nem elem, mert tölhető!) NiMh vagy NiCd, jobb esetben lítiumos. A NIMH és NICD akkukat töltés előtt minimum feszültségre kell meríteni, különben jelentkezik a memória effektus, nagyban csökken a kapacitása. (Kapacitás: Egy adott áramfelvétel mellett X idő alatt éri el a minimum feszültségét (akkor merül le). Nagyobb kapac= tovább bírja, kevesebb - kevesebbet bír.

2023. ápr. 15. 12:17
 3/7 Szervizmérnök úr ***** válasza:

Használtan vettétek vagy új?

Rendesen működnie kellene a saját tápegységéről, elem vagy akku nélkül is.

Ez inkább arra utal szerintem, hogy használtan lett véve és hibás a szintetizátor.

2023. ápr. 15. 14:00
 4/7 anonim ***** válasza:

HÁlózati tápját elemek nélkül próbáltátok?

Sajna sokan adják el a cuccaikat azért, mert elromlott, de ezt nem említik :( Használtan vettétek? Ha új akkor van még gari?

2023. ápr. 15. 14:04
 5/7 anonim ***** válasza:

Egy 11.900 foritos "szintetizátornak" újonnan is simán lehet ilyen baja. Ennyi pénzért inkább az a csoda, hogy némelyik jobban sikerült példány egyáltalán kiskeddenként 1 percre megszólal.

Az újratölthető AA elemek alacsonyabb feszültségűek, mint a friss egyszer használatosak (1,2 vs 1,5 V), talán azokkal nem vág ki frissen se. Egy próbát megérhet, mert hogy javítani ezt a cuccot nem fogod, az tuti.

2023. ápr. 15. 16:01
 6/7 Szervizmérnök úr ***** válasza:

Nyilvánvaló szerintem, hogy a kérdező akkut rakott bele, ami 1,2 V névleges.

Elemet nem nagyon lehet töltögetni.

Házilag bizonyára nem fogja javítani, nekem van elképzelésem a problémáról, de ahhoz szervizmunka szükséges.

2023. ápr. 15. 19:28
 7/7 A kérdező kommentje:

Újonnan vásárolt volt boltból.

Sima egyszerű ceruzaelemet tettem bele. Egyik, ami a távirányítóban volt azzal megy, amit most csomagoltam ki új elemeket, azzal lekapcsol. Illetve az adaptert is próbáltam elemekkel és elemek nélkül is. Ha a gyenge elemek voltak benne és rádugtam az adaptert, lekapcsolt, de ha kihúztam és csak a gyenge elemek maradtak, akkor ismét nem kapcsolt ki.

2023. máj. 28. 06:37

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!