Kell kondenzátor egy kis (200watt rms) teljesítményű erősítőhöz, ha max hangerőn, új akksival, járó motornál is villog a műszerfal világítás és a fényszóró fénye ?
Vettem egy Sony 2 csatornás ampot, 500w van ráírva de csak egy 25 amperes bizti van benne. A tápkábel 8Ga vastag, kb 8mm², ez elvileg bőven elég, mindenféle táblázatok alapján...
Most nincs rajta kondi, mert mindenki azt mondja, nem kell. De ha enyhén eltompulnak a fények, akkor sem kell ??
Plusz a hangerő 80%-ánál már torzít a mélyláda 100hz környékén.... Alacsonyabb frekin nem recseg, de a 100-120hz is fontos !
Az akkumulátor fél éves, 64Ah Banner.
Valaki tipp ?
Áhhh.... nyertem vele 2 hangerő egységet. Most nem 36-nál kezd torzítani, hanem 38-nál. Már csak 0.1V a veszteség a tápkábelen, tehát ebben igaza volt a hifiboltosnak.
Az van, hogy kevés ez az erősítő... Csak már megint impulzívan vásároltam, nem néztem rendesen utána az áraknak, teljesítménynek és típusoknak. A fejegység is Sony. Ez 4db 5x8 ovált és 2 csipogót hajt, így 45-ig tudom hangosítani, torzítás mentesen. Be van kapcsolva a felüláteresztőszűrő 120Hz-től. Majd a nyáron veszek egy másik erősítőt, ezt meg eladom, ez így nem jó.....
Csináltam néhány képet:
1: [link]
2: [link]
3: [link]
4: [link]
5: [link]
6: [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!