A DVD lejátszó csatlakoztatható DVD felvevőhöz?
Régebben, mikor VHS-eztem, akkor a videómagnóval volt összekötve a lejátszó, így másoltam magamnak VHS-re filmeket, de most áttértem a DVD-re, hogy kedvenc műsoraimat rögzítsem.
OBS-el digitalizált kis felbontású és AVI-ba konvertált fájlokat elméletileg el kellene indítania a lejátszónak pedrive-ról.
Igaz az állításom?
Hát a VHS-ekhez meg DVD-khez biztosan, mint ahogy én is, de itt a fő szempont, hogy műsoraimat ezekre rögzítem és másolom lejátszó segítségével vagy egyből DVD-re írom egyébként támogat DivX-et is ez a DVD lejátszó, de azt is ugyanúgy, ahogyan a pendrive esetén is, hogy 576p vagy kisebb felbontás és AVI kiterjesztés.
DVD lejátszómat összekötöm a felvevővel, ezt ugyanúgy lehet, csak annyi, hogy nem videómagnóval van összekötve.
Veszek egy HDMI-USB digitalizáló eszközt, amivel tudom csatlakoztatni a boxot HDMI-n keresztül a géphez, aztán OBS-el veszem fel a műsoraimat.
Egész olcsón lehet őket beszerezni.
15/
Kíváncsi leszek mi sül ki belőle.
Hdmi-n keresztül a műsorokat a másolásvédelem (HDCP) megakadályozza a jogvédett tartalmak felvételét.
Az igaz, de az OBS-en keresztül kéne mennie, mert beszéltem a szolgáltatóval és ők is azt mondják, hogy számítógépen keresztül ha nagyon ért hozzá valaki, akkor megkerülhető a védelem.
Szerintem is kijátszható, az OBS felismeri a boxot.
Nekem kinézetre ugyanilyen USB HDMI capture kártyám van, de az enyém csak full HD-t tud, én is aliexpress-en vettem és telekom box-ról tudok felvenni vele.
Pont ugyanilyet láttam az eMAG-on.
Szerintem ez egy nagyon jó cucc lesz, mert már mindent megpróbáltam és eddig semmi sem működött, mert Android smartboxom van, amin nincs Scart.
De akkor ez jó lesz, már általában amúgy is így csinálják, bár ezt is ritka esetben, inkább amikor olyan műsort kell rögzíteni, amit a box nem enged, mert nekem is vannak olyan kedvenc műsoraim, amit a box nem enged rögzíteni különböző korlátozások miatt, de ezzel a Capture-el bármit tudok OBS-en keresztül rögzíteni, mert amikor korábban próbálkoztam ilyen megoldással is működött, ráadásul így is lehet játszani a felbontással, illetve csomó állíthatósági lehetőségem van, ami amellett, hogy DivX formátumú is lehet, vagy butított akár a felbontás, valószínűleg nem foglal nagy helyet a gépen.
Ezt a felvételt ezzel csináltam épp most a telekom tv box-ról, ezzel az USB HDMI capture card-dal.
https://www.youtube.com/watch?v=1UcUB75qwWw
Az azért látszik hogy nem tökéletes a minőség, de ahhoz képest, hogy pár ezer ft-os cuccról van szó, ahhoz képest jó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!