Hátrány lehet, hogy Playstation kontrollereknek akkumulátorjuk van?
Miért menne tönkre 1-2 év alatt???
Ha nem használtad a gépet akkor honnan tudod, hogy semmi baja az akkuknak? Új PS kontroller akkumulátor cseréjéről gondolom véletlenül nem esett szó. Elmondok egy titkot. Azért érvelsz a PS3 joyal, mert vagy nem látták újabbat közelről, vagy pedig mert tudod hogy az újabbak sokkal rosszabbak és nincs mivel érvelni. Ha valakinek több kontroller is volt a kezében mint amivel kissrácként nyomta 15 évvel ezelőtt (de meg akarja védeni) akkor tudja mit változott. A PS5 kontroller bizony 6 órát bír ki. És ne jöjjünk azzal a dumával, hogy jaj hát ha kikapcsolok mindent meg olyan játékkal játszom ami nem használja a rezgést akkor többet bír. Akkor az Xboxos még többet bír.
Anekdotákat én is ismerek. PSes haverom nem találta a töltőkábeljét egyik nap és mivel nem lehet gyorsan cserélni akksit a kontrollerben ezért buktuk az egész ranked bajnokságot. Jó? Xbox kontrollert is lehet szabvány USB kábelről üzemeltetni úgyhogy legközelebb jobbat találj ki.
Az összes mai konzolgyártó (még a Nintendo is) ugyanazt az analóg érzékelőt használja az összes irányítójában. [link]
Ez pontosan ugyanaz az olcsó vacak mint ami PS4/Xbox One kontrollerben is volt. Ezek kétmillió mozdulatra vannak kalibrálva ami kb 420 óra játék. Persze a valóságban a legtöbb ennél jóval többet bír. Innentől kezdve kiszámolhatod a saját videojátékos szokásaiddal, hogy meddig kellene ezeknek húznia. Komoly játékkal ezek egy év alatt simán kinyírhatók. A legújabb PS5 Pro kontrollerbe ahelyett, hogy drágább érzékelőt tettek volna, kvázi elismervén a problémát kézzel cserélhetővé tették az analóg karokat (amiket csak a Sonytól vehetsz borsos áron).
Megjelenés óta használunk elég intenzíven otthon 2 db kontrollert ami a series x mellé járt, de több ismerősöm is simán nyúz sok éve one / ps4 kontrollert. Semmi bajuk.
Komolyan nem értem miért beszélsz úgy mintha általános jelenség lenne hogy 1-2 év után tönkremegy.
#12 hülyegyerek
a boxos haverom tényleg nem találta az alemeit amikor átmentem hozzá HiFi Rushozni
4.5 éves a ps4-em, és egyből vettem 4 kontrollert hozzá, hogy tudjunk négyen játszani, ezekből a piros driftel, úgy 3000 óra rdr2 után. az akkuknak semmi baja.
amúgy én nem fogok veled vitatkozni, ha neked az elemes kontroller jobban bejön, használd azt!
Nem írtam ilyet, hogy nem használom. Azt írtam, hogy alig használom. Ennyiből szerintem érthető, hogy honnan tudom, hogy működik, de azért leírom. Ha 1 évben egyszer előveszem pár napra a PS3-mat, akkor tudom használni gond nélkül bármelyik kontrollert, csak fel kell tölteni.
PS4-em is van, annak sem 6 óra az üzemideje, bár valamivel rosszabb, mint a PS3-é. A PS5 kontroller üzemideje 12-15 óra. A 6 óra, amiről te beszélsz itt, az az Edge kontrollerre jellemző, ami még most jelent meg és egy réteg cucc.
Az meg érdekes, hogy nem talált kábelt a joyhoz, az Xbox-al ellentétben a PS-en nem egyedi csatlakozók vannak, egy átlagos háztartásban egy halom másik készülékhez is van olyan kábel, ami jó egy PS kontrollerhez.
Magyarázhatod itt a kalibrációs adataidat, a valóság azt mutatja, hogy nem megy tönkre 1 év után. Ez maximum a hardcore kockáknál vagy a barbár embereknél lehet gond.
#16 #18
Utoljára az Xbox kontrolleren a 360 esetén voltak egyedi csatlakozók. Az One és Series kontrollereken USB csatlakozó van, ami megtalálható minden háztartásban, maximum nem olyan hosszú amivel kényelmesen lehet játszani. Én azért hívom töltőkábelnek amiért a kontrollereket is joynak szoktam, mert az én időmben még az volt a szokás. Semmit nem jelent, viszont mivel szerintetek az Xbox kontrollernek speciális kábele van ezért most már tudjuk, hogy nem volt a kezetekben ilyen a 360 óta. A valóság azt mutatja, hogy az összes gyártó újabb kontrollerei messze rosszabb minőségűek mint a régiek, maximum ha alig játszol vele akkor kicsi az esélye, hogy neked kijön belátható időn belül. [link]
A cégek látják a videojátékos szokásokat és mivel a játékosok nagy része "casual" ezért próbálják a minőséget közelebb vinni ahhoz a kevéshez amit ők játszanak. Az, hogy neked szerencséd volt bizonyos kontrollerekkel természetesen lehetséges, nekem is vannak régi irányítóim. Csak neked a mintád te magad meg max pár haverod, nekem egy kicsit nagyobb.
Te egy személyes, senki által nem ellenőrizhető mesét hoztál fel érvként ami pontosan megtámogatja a mondanivalódat. Ezt most én vagy elhiszem vagy nem, különösen, hogy évtizedek óta konzolozom és ilyennel még nem találkoztam. Erre finoman megmutattam neked, hogy ez hogyan működik fordítva. Az egyetlen különbség, hogy bár az én mesém is hihetetlen, de mégis erősebb, mert ha egy Xbox kontroller lemerül akkor használhatod kábellel vagy cserélhetsz benne akkut, de ha egy PS kontroller kimerül és nincs meg a kábel valamilyen okból akkor ennyi volt. Vitánál meg az a probléma, ahogy említettem, hogy aki először kezd sértegetni az érzi, hogy vesztésre áll. Ezt a helyzetet is számtalanszor láttam a neten:
- Valaki beír egy kommentet.
- Valaki más ezt olvassa, felháborodik és beböfög valamit, azt hiszi ezzel el van intézve.
- Meglepetésére kap egy választ amivel nem tud mit kezdeni.
- Sérteget és beírja, hogy "nem vitatkozik" aztán elmenekül.
A kisfiúzás csak egy apró ellenőrzés volt, mert sejtettem, hogy nem bírod szó nélkül hagyni ugyanis igaznak érzed.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!