Rossz polaritással használtam egy készüléket. Mekkora kárt okozhattam? Részletek lent
Szóval a minap vásároltam egy Line 6 Pocket POD gitármultieffektet és nem volt hozzá hálózati adapter ezért elemekkel használtam majd találtam otthon egy régi változtatható feszültségü adaptert ami tud 9Vot is. Na szóval annyira nem értek hozzá és nem tünt fel h fordított polaritással kellett volna bekötni úgy hogy kívül pozitív belül negativ. erre csak ma jöttem rá és most azon filózom hogy ez tönkretehette-e a gépet? Elemről tökéletesen megy tovább de nem tudom hogy van-e a gépben fordított polaritás elleni védelem
előre is köszi a válaszokat. Illetve ha mégis elromlott lehet-e javítani?
Ha most rendesem működik, akkor nincs gond. A fordított polaritás a tranzisztorokat és diódákat nyírja ki, de sokszor ezek feszültségtűrése a záró irányban elég komoly ahhoz, hogy túléljék. Ennek ellenére eztán figyelj rá jobban.
(Mellesleg lehet, hogy valami meghalt benne, csak nem tűnik fel a működési minőségben. Szét kéne szedni és végigmérni ahhoz, hogy biztosat lehessen mondani, de ha neked így is jó, akkor ne szenvedj vele)
sziasztok
Nekem a podom (lehet ugyanez történt vele) és most durván zúg. Meg lehet ezt csinálni? meg tudja valami csinálni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!