Én is kb. a 80-as évek közepe-vége időszakra tenném a tömeges elterjedést, amikor már otthonra viszonylag elérhető áron lehetett kapni vagy konzolt és/vagy számítógépet. A NES/SNES, a SEGA MegaDrive, a Commodore64/Amiga alaposan felpörgette a piacot és rengeteg egyre jobb (khmm) minőségű játék vált elérhető nagyon széles tömegek számára. Persze itt Japán/Korea, Észak-Amerika és Európa az, amire elsősorban gondolok.
Magyarországon inkább a '90-es évek elejét lőném be (bár '86-ban már javában toltam Commodore-on én is), és itthon elsősorban az otthoni számítógépek tartoltak, mivel a konzol drága is volt (rendszerválás előtt ráadásul több termék COCOM-listás volt, szóval beszerezni, behozni sem volt annyira egyszerű), a játékok is drágák voltak (ha be lehetett egyáltalán szerezni), a másolt/tört játék meg akkor is "pc"-n volt inkább lehetséges. Nekem akkor vásárolt játékok általában a magyar fejlesztésű, magyar kiadású játékok voltak (Novotrade és társai), a többit csereberéltük itt-ott (party-n, postán, szomszédban...).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!