Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » Akksis készüléket hogyan...

Akksis készüléket hogyan tudom átalakitani?

Figyelt kérdés

Van egy belső akksis laptopom, amiben szinte évente kell ilyen nejloncsomagos litium polimer akksit cserélni, mert felpuffasztja az egész házat, már tápegység is lett cserélve az se segitett, és mivel meguntam az állandó szivást vele, de mivel a géppel meg vagyok elégedve igy átalakitanám.

A probléma ott kezdődik, hogy belső akksi nélkül nem idnul töltőről sem, szóval ez valami "biztositék" lehet számára.

Az akksipack marha egyszerű 2 cella 4 vezeték, két piros két fekete, mivel villanyszerelő vagyok vágom hogy itt kb semmi komoly nem lehet. Csak ugye ez mikroelektronika nem épületvillanyszerelés.

Mit hogyan kössek, hogy csak simán menjen a dolog tápról?

Az igazság az, hogy akárhová is megyek mindenhol van áram, ha nincs, akkor meg csinálok :D

Ez lenne a szakmám is.

2023. jan. 10. 16:22
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:

"vágom hogy itt kb semmi komoly nem lehet."

Ami nyilvánvaló tévedés. Egyáltalán honnan vetted, hogy a táp a ludas?

2023. jan. 10. 16:28
 2/13 anonim ***** válasza:

Akku nélkül teljesen összerakva próbáltad indítani?

Belső akkus laptopoknál van védelem, a fedél (memória, vagy hdd) eltávolításakor megszakít egy kis érintkezőpárt, nem indul tápról sem , hogy szétszedés után feszültségmentes legyen az alaplap, memória, vagy hdd (ssd) cserekor.

2023. jan. 10. 16:41
 3/13 anonim ***** válasza:
100%

1 év alatt nem kellen tönkremennie az akksinak, pláne nem felpuffadnia. Ha ennyi idő alatt felpuffad akkor ott valami kánya van. Valószinüleg az alaplapon szállt el valami. Van ugyanis egy komolyabb töltőelentronika ami a két cellát kiegyensúlyozza, tölti és a használat során kisüti úgy, hogy ne dögöljön meg idő előtt. Ha az akksi ilyen hamar elhalálozik az arra utal, hogy nem jól van töltve, merítve.

Nézd meg ezt a videót és a kommenteket is, hátha merítesz belőle ötletet: https://www.youtube.com/watch?v=Est8q4udR9M

2023. jan. 10. 16:48
 4/13 A kérdező kommentje:

Egyáltalán honnan vetted, hogy a táp a ludas?

Konkrétan a mostanival se stimmel valami... 2,5 amper 5 volton, de a testen enyhén világit a fázisceruza! Párom DELL töltőjén nem világit semmi...

Lehet gyárilag rosszak ezek a töltők! (Alcor)...

2023. jan. 10. 21:10
 5/13 A kérdező kommentje:
Páromé földelt csatlakozós töltő, az enyém meg csak kettős szigetelésű. Ugyan társasba lakunk, ahol van eph hálózat, meg a vizcsövek is fémek, de azért szerintem az nem normális, hogy a tápegység szekunder oldalán 5 voltnál világit a fázisceruza!
2023. jan. 10. 21:14
 6/13 anonim ***** válasza:

"2,5 amper 5 volton"

Matek megy? Az 12,5W. Azzal nem megy el egy laptop sem....

2023. jan. 10. 21:18
 7/13 A kérdező kommentje:

Alcor Snugbook elmegy :)

De pl az Acer Switch 13 colosát is mini usb ről töltöd!

2023. jan. 10. 21:22
 8/13 A kérdező kommentje:
Chewi laposok is mennek, meg az összes ilyen "noname" konstrukció...
2023. jan. 10. 21:24
 9/13 anonim ***** válasza:

"de azért szerintem az nem normális, hogy a tápegység szekunder oldalán 5 voltnál világit a fázisceruza!"

Én itt döntöttem úgy hogy elengedem a témát ...

2023. jan. 10. 21:24
 10/13 A kérdező kommentje:
Hála istennek :D Jó döntés! Végre!
2023. jan. 10. 21:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!