Dj szeretnék lenni milyen eszközök kellenek?

Figyelt kérdés
hali egy 14 éves srác vagyok és nagyon szeretnék dj lenni arra lennék kiváncsi milyen eszközök kellenek h itthon gyakorolgassak és h menyibe kerülne nekem ez a mulatság elöre is köszi
2010. okt. 2. 13:56
 1/5 anonim válasza:

Szevasz!

Én is az szeretnék lenni és itthon gyakorlok. VirtualDJ-vel meg az erősítőmmel. VIGYÁZZ a VirtualDJ-ből nehogy próbaverziót tölts le!

2010. okt. 6. 19:05
 2/5 anonim ***** válasza:
gyreekek, ma mindenki DJ akar lenni, mert valamiért az olyan menő ... érdekes, én semmi művészetet nem vélek felfedezni a zenék kevergetésében, és a falnak megyek, mikor mondják, hogy "zenét csinálok" ....
2010. okt. 7. 09:30
 3/5 anonim ***** válasza:

Mennyire gondolod ezt komolyan ? Milyen típusu dj akarsz lenni ? Mennyit áldoznál rá ?

Csakmert nem occsó mulatság !

Ha komolyan gondolod sokáig kell gyüjtögetned a pénzt a kütyükre (kivéve ha nem gazdag családból származol)

Szerintem igy kezdésnek vegyél egy dj controllert és egy jó hangkártyát (Lexicon , Numark , stb ...)

ez kb 70000 - 80000 ből megvan .

Ehez kell egy füles 10-15 e Ft.

Kell egy stereó hangfalpár (10 - 40 e Ft)

És már kisérletezhetsz is . Bár sok Dj elutasítja azokat akik automata szinkront használják . Ne foglalkoz ilyenekkel , csak kevergess , ha bejön a dolog akkor válts komolyabb cuccra !!!

2010. okt. 7. 13:05
 4/5 A kérdező kommentje:
köszi a válaszokat:)és nagyon komolyan gondolom és olyasmi dj mint mondjuk bárány merthogy ö az elsödleges példakép:)
2010. okt. 7. 14:15
 5/5 anonim ***** válasza:

Bárány egy seg_fej..

Amúgy meg kell valami ami adja az alapot, amiről lejátszod a zenét. Ha nagyon komolyan gondolod, akkor bakelit lemezjátszó, de az eszméletlen drága, százezres nagyságrend aminek van vmilyen hangja. Nembeszélve a lemezekről. Ha beéred CD-vel is, az olcsóbb, egy jó CD játszót kapsz 70-80eft körül. De nem rossz emgoldás a PC sem, csak venni kell bele komoly hangkártyát, ami árban kb. ott van mint a CD játszó.

Keverőpult, az szintén 100ezres nagyságrend.

Egy végfok, ami szintén, valamint egy monitor hangfalpár, ami szintén 100ezrek körül mozog. Ha normális basszust akarsz nem árt 1 v 2 NORMÁLIS subláda, nem az amit a diszkókban hallassz, hanem aminek hangja is van, nem csak ereje. Ez is sok100 eft.

Ha ksiebb clubbokban akarod csinálni, jön mellé a szerzői jogdíj, ami szintén nem kevés.

Millió alatt nem úszod meg ;), és akkor még csak egy alap rendszered van.

Én nem mennék még bele, először kezd el virtual DJ-vel ahogy írták, PC-ről, egy alap 20-30eft-os hangkártya (Asus Xonar előnyben ;), meg veszel hozzá vmi hangfalpár erősítővel, hogy ne a PC-s hangredszerről pröttyügjön a cuc. Aztán ha tetszik, később beszerzel egy alap 2-3 csatornás keverőt, majd vehetsz subot a rendszerbe, h ne csak 60hz körül pattogjon, hanem 20-30hz között is bontson, minél lineárisabb ferkimenet mellett. Utána jönnek a lemezjátszók, majd a nagyobb erősítők, hagfalak, subok, komolyabb keverők stb...

Tiesto (direkt nem bárányt írom péndának...) sem úgy kezdte, h hip-hop összevásárolt mindet és lássunk neki. :) Fő a fokozatosság.

2010. okt. 7. 18:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!