Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » Új év napjára bedöglött a tv?

Új év napjára bedöglött a tv?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Reggel arra ébredtem, hogy a bekacsolásnál nincs kép a tv-n.

Halványan lehet látni mint ha egyet villogna, mert amikor bekapcsolom, akkor kiszokott jönni a SAMSUNG logó és utána adja a csatornát. Sajnos most nem adja be a Samsung logót se, de a menüt se. Arra tudok tippelni, hogy tönkre mehetett valami benne. Próbáltam HDMI kábel cserével, de nem oldotta meg. Hülye is voltam mert ha a tv, a saját menüjét se adja be, amihez nem is kell HDMI akkor felesleges cserélni. Szerintetek mi mehetett benne tönkre? Hang van, de kép nincs. Ahogy utána néztem, azt írják, hogy ez a hiba a led/ledek meghibásodására utalhat. Ki tudom én azt cserélni itthon? Vagy inkább szerelő? 8 Éve vásároltam, azóta ez az első hibája. Típus: SAMSUNG UE32F5000AW. Előre is köszönöm!

#Tv led hiba #Hang van, kép nincs.
2023. jan. 1. 09:42
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
91%
Ugyanez volt nálunk is, szerelő 20ezerért megcsinálta. Hogy mit cserélt azt nem tudom, nem kérdeztem mert úgy se értek hozzá
2023. jan. 1. 09:51
 2/20 A kérdező kommentje:
Mikor volt ez a javítás? Most mindennek fel ugrott az ára.
2023. jan. 1. 10:16
 3/20 anonim ***** válasza:
Ha van hang és halványan lehet látni akkor ez arra utal hogy a TV képernyő háttérvilágítása döglött meg. Az a képernyő szélén lévő LED sor valószínű az adta meg most magát. Ez viszonylag egyszerűen cserélhető, szét kell kapni a TV-t és oldalt kiszedni ezt, aztán nézd meg a cikkszámát és keress hozzá a neten egy csere darabot. De mielőtt nekiállsz rendelni javaslom hogy szészedve kapcsold be a TV-t és ha van otthon multimétered mérd meg a szalag csatlakozóinál hogy egyáltalán kap-e áramot. Mert ha nem kap akkor lehet már komolyabb hiba van, ami lehet tápegység hibája, vagy valami kondi köszönt el benne, de lehet a vezérlő halt meg, ami már komolyabb tétel és nem is biztos hogy megéri cserélni.
2023. jan. 1. 10:50
 4/20 A kérdező kommentje:

Lámpával néztem, de semmi. Halványan sem lehet látni semmit. Most néztem a youtube-n, egy ugyan ilyen hibával, ugyan ilyen tv javítását. A T-con panelen van egy IC ami meg adta magát, és azt cserélte. Lehetséges, hogy ennél is az a hiba, mert ha hátul belenézek a szellőző helyekre, akkor olyan, mint ha a ledek azok égnének. Ha jót nézek, és azok a háttérvilágítás ledjei, akkor lehet, hogy az az IC-t kell nálam is kicserélni. Sajna műszerem nincs, de nem is nagyon tudnám ki mérni.

https://www.youtube.com/watch?v=-zltN9V4tfI

2023. jan. 1. 11:01
 5/20 A kérdező kommentje:
Úgy néz ki találtam a lakhelyemhez közel egy szerelőt. Holnap felhívom, és beszélek vele.
2023. jan. 1. 13:22
 6/20 anonim ***** válasza:
most hívd, mindenki holnap akarja felhivni
2023. jan. 1. 13:28
 7/20 A kérdező kommentje:
Nem zaklatom a szerelőket újévkor:D
2023. jan. 1. 13:33
 8/20 anonim ***** válasza:
1. Vagyok, egy hónapja volt a javítás
2023. jan. 1. 16:09
 9/20 A kérdező kommentje:
Akkor jó, mert ha 1 éve akkor már a duplájába kerülne :D
2023. jan. 1. 18:06
 10/20 anonim ***** válasza:

az már tavalyi ár

:)

2023. jan. 1. 18:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!