Van egy Sansui G-5500 erősítőm de bedöglött. A trafó halt meg aminek a száma 4002930. Sehol nem találok hozzá gyári bontottat. Milyen trafóval helyettesíthetem?
A bajom annyi, hogy nem tudom menyi feszt adott ki a végfokokra amiket szintén kilőtt de az nem érdekes mert bd250c és bd249c vel helyettesíthető.
Kár lenne érte piszok jó erősítő.
Ha szervizkönyvvel beljebb vagy, akkor tessék, aztán tekertetsz másikat.
Szervizben 20 év alatt nem láttam olyat, hogy ilyen trafó tönkretett volna bármit, úgyhogy ezt kötve hiszem, nem is logikus.
Hiába primer menetzárlat, az sem dobja meg a feszültséget, hanem ráterhel a trafóra gyakorlatilag.
Primer szakadás esetén pedig először is a hőbiztosíték gyógyításával kell kezdeni, mert sok esetben úgy olvad ki, hogy a trafónak nincs is semmi baja.
Sokkal hihetőbb lenne, hogy zárlatos lett a végfok (ami ugyebár nem ritka), emiatt a Graetz-híd is zárlatos lett, ami biztosíték nélkül megy a trafóra, így azután zárlatba vitte a trafót, ami elkezdett izzani, míg ki nem olvadt a primer hőbiztosíték.
Ha nem égett le a trafó, a hőbiztosíték cseréje után lehet akár hibátlan is, de ezt ki kell próbálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!