Televíziót vagy monitort?
Figyelt kérdés
Szeretnék a számítógépemhez minél nagyobb képernyőt. Nézegettem a televíziókat és a monitorokat, és az árukat tekintve a televíziót választanám, viszont nem tudom járhat-e bármiféle hátránnyal, mivel nem vagyok otthon a számítástechnikai dolgokban.
Filmeket néznék, böngésznék és próbálgatnék szerkeszteni képeket és videókat. Játékra nem, vagy nagyon minimálisan használnám.
Hálás köszönetem a segítőknek!
2022. dec. 29. 22:31
1/11 anonim válasza:
Használhatsz tv-t is monitornak, nincs semmi hátránya, én például egy Samsung tv-t használok monitornak évek óta, mert, amikor vettem, alig volt drágább, mint egy ugyanekkora monitor és ez használható tv-nek is, ha éppen arra van szükség.
2/11 anonim válasza:
Általános felhasználásra jó a tv is ha nem 150 centis amit 1 méterről nézel.
3/11 anonim válasza:
mikor számítógépem volt én is sokáig használtam tv-t monitorként, nem volt vele semmi gondom :)
4/11 A kérdező kommentje:
Milyen videókártya kell ahhoz, hogy gond nélkül legyen használható egy UHD-s tévé? Cserélnem kéne, mert egy régi 512 MB-os videókártyám van.
2022. dec. 29. 22:47
5/11 A kérdező kommentje:
Ha netán játszani szeretnék alkalomadtán, arra is megfelelő?
2022. dec. 29. 22:48
6/11 anonim válasza:
15-20 éves technológiát ne akarj egy maival összekötni. 512-es VGA az nagyon nem mai darab lehet, vlsz képtelen lenne megjeleníteni a 4K felbontást.
De ha a PC-d is ilyen elavult (a VGA-ból kiindulva) akkor neked egy nagyon max FHD tv kellene.
7/11 A kérdező kommentje:
Milyen videókártya kéne, hogy problémamentesen megjelenítse a 4k-t?
2022. dec. 30. 00:07
8/11 anonim válasza:
TV és monitor között a pixel méret és a pixelek sűrűsége hatalmas különbség lehet. A tévéket arra tervezik, hogy 1,5 méter, vagy nagyobb távolságról nézed. Ha ilyen használatra szánod, akkor nem lesz gond, de ha közelebbről nézed, ahogy egy monitort szokás, akkor a legtöbb tévének nincs annyira szép, részletgazdag képe, mert nem erre a nézést távolságra tervezik őket.
9/11 anonim válasza:
egy 6. genes i3 is tud 4k 60hzet dp porton vegyel valami olcso brand gepet ilyen vagy ettol erosebb procival amin van megfelelo dp kimenet videokartyabol meg 4k jatekra minimum rtx 3070 vagy rx 6700 xt a tv meg monitor kozott max annyi a kulonbseg hogy tv atlag 60hz es nagy a kesese ami max fps jatekokban fog feltunni masra tokeletes
10/11 anonim válasza:
Én is Samsung tévét használtam monitorként, de fájt a fejem tőle. Lecseréltem rendes monitorra, és elmúlt a jelenség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!