Mekkora az ideális méret egy 1080p tvnek?
Nekem is 1080p tv-m van, 80 cm (32") - nekem tökéletes! Kisebbet manapság már nem tudnék elképzelni, nagyobbnak meg egyrészt a hely is szűkösebb lenne, másrészt 1080p-hez kisebb lenne a pixelsűrűség, mivel sima tv-nézéshez a képminőség miatt nem akarok 4K-t! (HD-csatornák is csak max. 1080p-ben vannak még) Nekem 16 m²-es szobám van (4×4), néha közvetlenül a tv előtt állok fél méterre, néha pedig az ágyon fekve 3 méterről nézem. Persze messzebbről nézve már kell azért 40" is, Te tudhatod, hogy mekkora távolságról néznéd!
#2-es, de igen, van 1080p tv, pont hogy inkább a képernyő felbontása nagyobb, amivel a videójel tudja inkább nehezebben tartani a lépést a fejlődésben! És az elnevezés is fordítva van: van HD 720p és HD 1080p, ez utóbbira használjuk a köznyelvben a Full HD elnevezést, amit azonban valamiért sosem hitelesítettek!
A készülékek dobozát a készülék méretei alapján készítik akkorára, hogy a készülék beleférjen.
Ebből következően minden készülék belefér a saját dobozába.
Így tehát bármely méretű készülék ideális. :)
"...de "1080p" tévé nincs. Ez az egyik Full HD videojel elnevezése."
Nem. Ez a felbontásra és a képalkotás módjára utaló elnevezés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!