Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » Mekkora az ideális méret egy...

Mekkora az ideális méret egy 1080p tvnek?

Figyelt kérdés

2021. dec. 7. 18:44
 1/9 Szirty ***** válasza:
100%

Attól függ milyen messziről akarod nézni.

[link]

2021. dec. 7. 18:50
 2/9 anonim ***** válasza:
27%
Szerintem kb. 40". Egyébként bocs, de "1080p" tévé nincs. Ez az egyik Full HD videojel elnevezése. A másik a 1080i.
2021. dec. 7. 19:59
 3/9 anonim ***** válasza:

Nekem is 1080p tv-m van, 80 cm (32") - nekem tökéletes! Kisebbet manapság már nem tudnék elképzelni, nagyobbnak meg egyrészt a hely is szűkösebb lenne, másrészt 1080p-hez kisebb lenne a pixelsűrűség, mivel sima tv-nézéshez a képminőség miatt nem akarok 4K-t! (HD-csatornák is csak max. 1080p-ben vannak még) Nekem 16 m²-es szobám van (4×4), néha közvetlenül a tv előtt állok fél méterre, néha pedig az ágyon fekve 3 méterről nézem. Persze messzebbről nézve már kell azért 40" is, Te tudhatod, hogy mekkora távolságról néznéd!

#2-es, de igen, van 1080p tv, pont hogy inkább a képernyő felbontása nagyobb, amivel a videójel tudja inkább nehezebben tartani a lépést a fejlődésben! És az elnevezés is fordítva van: van HD 720p és HD 1080p, ez utóbbira használjuk a köznyelvben a Full HD elnevezést, amit azonban valamiért sosem hitelesítettek!

2021. dec. 7. 23:57
 4/9 anonim ***** válasza:
Lehet, de semmilyen tévé specifikációjában, vagy más leírásban nem látsz olyat, hogy 1080p, nem is hiszem, hogy van olyan "Full HD" tévé, ami csak 1080i-re lenne képes. Szóval ez olyan, mintha azt mondanám, hogy mondjuk dupla hangsávos rádiót akarok venni, mert a sztereó olyan közhelyes, így viszont majd okosnak látszom.
2021. dec. 8. 08:49
 5/9 anonim ***** válasza:
Az az ideális, ha pont befér a dobozába.
2021. dec. 8. 11:22
 6/9 Szirty ***** válasza:

A készülékek dobozát a készülék méretei alapján készítik akkorára, hogy a készülék beleférjen.

Ebből következően minden készülék belefér a saját dobozába.

Így tehát bármely méretű készülék ideális. :)

2021. dec. 8. 12:38
 7/9 Szirty ***** válasza:

"...de "1080p" tévé nincs. Ez az egyik Full HD videojel elnevezése."

Nem. Ez a felbontásra és a képalkotás módjára utaló elnevezés.

2021. dec. 8. 12:39
 8/9 anonim ***** válasza:
Hát képzeld el, #4-es, Full HD tv-k dobozán pont így szokták feltüntetni, vagyis a pixelszámmal: a doboz egyik sarkában egy visszintesen kettéosztott "pajzs-forma", aminek felső felében Full HD, alsó felében 1080p felirat! De még a 4K tv-k dobozán is van hasonló jelölés, csak nyilván a másik felirattal!
2021. dec. 8. 15:02
 9/9 anonim ***** válasza:
Én nem állítottam azt, hogy ezek a tévék ne tudnának 1080p-t, csak azt, hogy (szerintem) egy tévére nem lehet (vagy inkább nem szokás) azt mondani, hogy az 1080p tévé akkor sem, ha véletlenül az is ott van a dobozán. 2160p tévét sem keres senki, csak UHD, esetleg "4K" tévét.
2021. dec. 8. 15:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!