Hogyan tudnék felvenni vcr-rel vhs kazettára filmet, lcd tv-t használva?
Véletlenül hozzájutottam egy Aiwa fx7700as vcrhez, nincs távkapcsa, de kipróbáltam és működik a scartos régebbi lcd tv-vel a vhs kazi lejátszás.
Ha szeretnék felvenni üres vhs-re egy filmet, pl usb-ről vagy laptopról hdmi-vel lejátszva, hogyan tudnám összekapcsolni, hogy működjön és felvegye?
Próbáltam ugye sima scarttal plusz a 3 színes kábeles megoldással, de nem sikerült képet vagy hangot imádkozni a vhs kazira:( (teljesen laikus csaj vagyok, csak értelemszerűen probálkoztam eddig a dugókkal)
Ami rendelkezésemre áll jelenleg:
A hdmi-scart konverter elég drágának tűnik, azt uccso lehetőségre hagynám.
A felvételhez a felvétel forrását kell a VSR-re csatlakoztatnod valamilyen módon.
A legtöbb VCR-en van antenna bemenet, viszont az csak analóg jelet tud fogadni, ami ma már nincs "forgalomban"
Ha a TV adást szeretnéd felvenni, akkor össze kell kötnöd a beltérit a VCR-el, majd a VCR-t a TV-vel.
A 3 színes kábellel azért nem jutsz semmire, mert ennek a VCR-nek a hátulján csak két kimenet van, ahogy a csatlakozó mellé két nyelven is odaírták, hogy kimenet=OUT.
A fehér a bal, piros a jobb oldali hang, a sárga volna a kép, de mivel kimenet, az mindegy is. Ezek azért vannak, hogy aki akarja erősítőre köthesse a hangot, vagy esetleg magnóra fel tudja venni.
A képeden nem tudok elolvasni, hogy a két SCART csatlakozó mellé mit írtak, de talán az egyik bemenet és akkor a HDMI-SCART adapter megoldás lehet a problémádra.
A SCART csatlakozóval meg azért nem mentél semmire, mert a tévéden csak bemenet van, így kifelé nem jön jel a tévéből. A set top boxon meg nincs SCART kimenet, szóval nincs honnan jelet szerezned, ami be tud menni a VCR-be.
Jelen állás szerint az egyetlen megoldás, hogy az antenna kábelt bedugod a VCR-be és a SCART-al összekötöd a tévével, így a VCR-en keresztül tudod nézni a tévén és az antennáról tudsz tévé adást felvenni, illetve azt a tévén visszajátszani.
Ha hiányzik egy második antenna kábel, akkor tévét nézni csak a VCR-en keresztül tudsz, vagy dugdosod a kábelt ide-oda. Normál esetben kell egy plusz kábel, ami az antennát a VCR-ből átköti a tévébe (esetedben a set top boxba), így mindkettő egyformán látja az antennán érkező adást és nem kell cserélgetni, hogy mikor hova dugod be.
Azt azért meg kell kérdeznem, hogy miért akarnál laptopról egy drága adapterrel bármit átmásolni egy gyengébb minőségű VHS kazettára, amit egy az adapternél olcsóbb HDMI kábellel közvetlenül a laptopról sokkal jobb minőségben le tudnál játszani?
Azon kívül, hogy érdekel a régi eszköz működésre bírása, meg van benne egy kis retró nosztalgia, ennek ma már semmi értelmét nem látom.
A VHS kazettán legfeljebb 3 órányi film fér el, az is a YouTube legkisebb választható felbontásában és csak folyamatosan tekerve tudsz haladni a videóban, míg a laptopon vagy telefonon kiválasztod, honnan akarod nézni és azonnal oda ugrik a lejátszás és nagyságrendekkel több és jobb minőségű felvétel fér el a telefonodon is, mint egy VHS kazettán.
Én nem értem miért ne használhatnánk sz@rabb technológiát.
Én szoktam vhs-re felvenni, mert jó hangulata van és kész.
Az tény, hogy elavult, de aki csinálja, az azért csinálja, amit az előbb írtam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!