Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » Laptopról hogyan lehet zenét...

Laptopról hogyan lehet zenét másolni kazettára?

Figyelt kérdés

Szeretnék kicsit nosztalgiázni és kazettáról zenét hallgatni. Csak azt nem tudom, hogy hogyan tudnám a kedvenc régi zenéim egy üres kazira másolni a laptopomról.

Előre is köszönöm a hasznos segítséget.

2022. jún. 21. 16:16
1 2
 1/15 A kérdező kommentje:

Találtam egy ilyen terméket de nem tudom visszafele is működni-e.

[link]

2022. jún. 21. 16:17
 2/15 anonim ***** válasza:
94%
Kell egy kazetta írásra képes készülék, amire a laptop fejhallgató csatlakozóját dugod. A régi magnók, vegyes zenelejátszók sokszor simán tudják!
2022. jún. 21. 16:38
 3/15 anonim ***** válasza:
9%
Mi az a kazetta?
2022. jún. 21. 16:54
 4/15 anonim ***** válasza:
Van magnód egyáltalán? Kazetta is akad? Mert már az is drága ritkaság.
2022. jún. 21. 17:26
 5/15 anonim ***** válasza:
100%

A fent linkelt kütyü tíz forintot sem ér, nem hogy tízezret.

Találsz használtan kazettás magnót, decket ami tud felvenni, annak a Line-in bemenetére kötöd a laptop line-out kimenetét (nem a fülhallgatót!!!).

2022. jún. 21. 17:30
 6/15 anonim ***** válasza:
5. bocs, igen, elírtam, mert nekem 1 lyukon van mindkét funkció!
2022. jún. 21. 17:32
 7/15 A kérdező kommentje:

Vannak üres kazettáim és walkmanam is van.

Köszönöm szépen a segítségeket.

2022. jún. 21. 18:05
 8/15 Morzsi007 ***** válasza:

Olyan magnó kell neked, amin van Rec gomb, vagyis felvevős. Ahogy írták előttem a laptop hnagkimenetét kötöd össze a mezei magnóval, amin van felvétel gomb és ennyi. Hosszú folyamat lesz, mert analóg rendszer, végig kell játszani az összes számot. A helre figelj, mert, ha túl nagy, akkor torzítani, recsegni fog, ha kevés, akkor meg halk lesz és lesz súgás is. Erre a legmegfelelőbb eszköz egy deck, ami hasonló, mint egy asztali cd lejátszó, csak épp kazettát teszel bele. Ott van “kivezérlésjelző”, amivel betudod állítani a megfelelő jelszintet.

De ez nem lesz az igazi, mert a magnókazettára eredetileg analóg jelet másolnak, nem digitálisból konvertált analóg jelet, de ez csak szörszállhasogatás:))

2022. jún. 22. 08:01
 9/15 Morzsi007 ***** válasza:
“helre figelj” = jelre figyelj
2022. jún. 22. 08:11
 10/15 anonim ***** válasza:
#8 "magnókazettára eredetileg analóg jelet másolnak" - ez is analóg jel, csak digitális forrás, azt viszont már a CD-korszakban is használtunk az elmúlt 30 évben. "Bakelitnél" többnyire sercegés van, orsós szalag ugrott, marad az FM rádió (ahol szintén digitális forrás szokott lenni...). Persze jó minőség csak jó (drága) eszközök esetén lenne, de valamilyen walkman és valamilyen (gondolom Type-I) kazetta esetén ennek már nincs jelentősége.
2022. jún. 22. 08:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!