Televízió vásárlást előtt állunk. Megnéztem a jelenlegi tv-nk adatait, és papíron azt írja, hogy 101 cm. Ezt hogy számolják, mert én lemértem szélességben es csak 90 cm?
Kérdező: Én lemérném a méreteket (biztos, ami tuti, mégegyszer, az sose árt), és bemennék pár áruházba (nem egybe, hogy legyen egy képem arról, hogy itt-ott-amott mi van a piacon), kivárnám a sorom, amíg van egy szabad eladó, és előadnám, hogy "Tisztelt Uram! TV-t szeretnék venni. Ezek és ezek a lehetőségeim (ekkora TV fér be max.), ennyit és ennyit tudok rászánni (anyagi keret), ezeket a funkciókat várom el (nem tudom én, Netflix, HBO Max, stb. stb.)
Ha van a három dolognak (helyszűke szabta keretek, anyagi keretek, funkciókkal kapcsolatos elvárások) metszete, metszéspontja - mivel neki az az érdeke, hogy eladja az összes terméket, ami készleten van - biztos lehetsz benne, hogy fog neked/nektek ajánlani konkrét tévéket.
Amúgy szerintem csakis azért, mert - tudtommal egyedül a HBO - x évenként kidobálja a régebbi tévéket a kínálatából, mert már nem éri meg nekik az egyes márkák régebbi televíziókészülék-modelljeire appot testreszabni - önmagában ezért - hacsak nem vagy multimilliomos, vagy nincs havi fix hétszámjegyű jövedelmed forintban (vagy magas négyszámjegyű euróban, dollárban vagy más hasonló devizában), akkor nem érdemes új tévéket venni.
Sokkal érdemesebb - amit pl. én is tettem durván 1,5 éve - venni egy normális, mai okostévét (nyilván az enyém durván másfél éves, így értve a mait, te ha most veszel, nyilván valami friss, új, max. fél éven belüli modellt vásárolj, ha áruházból, újonnan vásárolsz, és nem pl. Jófogásról, használtan), amíg mennek a funkciók rajta, addig élvezd úgy, aztán egy idő után készülj fel,kösd össze HDMI kábellel a TV-ddel, és miután a támogatása lejárt, a TV-t, csak, mint kivetítőt használva nézd.
Tegnapelőtt volt itt egy fiatal, huszonpáréves, mai modern technikát kenő-vágó, ízig-vérig mai technikus-szerelősrác,
Tapasztaltam én is, főleg hölgyeknél, hogy a képernyőt szélességben vagy szélesség x magasságban határozzák meg. De férfi is előfordult néha, ügyfelek között.
#6 Nekem a "képátmérő" sem szimpatikus. Egyszerűen nincs meg az a képkocka a fejemben, az általános iskolából, amikor a tanár a téglalap átmérőjét magyarázza. A körnél rémlik átmérő. Téglalapnál _átló_ rémlik. Furcsa dolog.
23# Biztos, hogy mindenkit érdekelnek okos marhaságok egy TV-n?
Nézz körül Árukeresőben, ott be tudod jelölni részletesen a méreteket is: képátló cm-ben és coll-ban is, valamint szélesség, magasság, mélység!
Márkából amúgy mellékesen ha szabad ajánlani: Samsung, LG, Panasonic vagy Sony - ezek a legjobbak!
#25 Nekem mondod, a házimoziban lineáris műsort még nem látott a nagy plazma, pedig nem mai darab. Okossága, ha van is valamennyi, soha nem használt.
Mégis mentek és mennek rajta videók, mint kijelző gyanánt.
Ne kerülgessük a forró kását, torrenten találok épp elég műsort, még azokkal is elmaradásban vagyok. Egyszerűen nem bírok annyit nézni.
Köszi, kedvesek vagytok. Elvetettük már az ötletet. 🙂
Majd jövőre, addig hátha nagyobb lesz a kínálat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!