Van ilyen szerelés?
Figyelt kérdés
Abban szeretnék segítséget kérni, hogy albérletben lakom külföldön, és nagyon szeretném megoldani, hogy a szomszéd ne hallja, ha beszélgetek haverokkal dc-n, vagy játék közben a másik szobából. Esetleg van olyan hangszigetelő anyag amit fel tudok rakni a falra, és ha kell, le is tudom szedni?(ilyen fekete cuccot láttam, de nem tudom, hogy az miféle) Kis szobáról van szó, nem tudom hány négyzetméter.2022. nov. 12. 18:22
2/13 A kérdező kommentje:
#1!
Beszélek. Tehát áthalladszódik. Nem a hang a gond.
2022. nov. 12. 19:30
3/13 anonim válasza:
Van sokféle hangszigetelő panel. De azt a teljes falra fel kell szerelni, nem szabad kihagyni semmit, különben nem skat ér.
Az ajtón is sok hang átmegy, azt is le kell szigetelni és a réseket is be kell tömni. Például az ajtó alatti rést.
4/13 DK-s válasza:
Élére összeragasztasz PUR-habbal vékonyabb EPS lapokat (hungarocell), majd betámasztással a problémás falhoz rakod. Nagyon könnyű, és kiváló hangszigetelő. De használhatsz bármilyen erősebb ipari ragasztót is, ami köt az EPS-hez.
5/13 DK-s válasza:
Lehetőleg feles kötésbe rakd. Úgy stabilabb.
6/13 DK-s válasza:
És akár le is tapétázhatod, ha úgy jobban tetszik.
7/13 Salx Narval válasza:
Mivel bérelt lakás feltételezem, hogy a tulaj beleegyezése is kell ahhoz, hogy a falra ragassz bármilyen hangszigetelőt, minden esetre érdemes lenne megkérdezni. Nem a legjobb megoldás de sokat segíthet egy hangszigetelő függöny felszerelése az adott fal elé, ez könnyen bármikor eltávolítható ha kiköltöznél és még esztétikusak is. Egész jó minőségű is létezik ezekből, igaz ezeknek az ára is húzósabb. Nálam egy sima félvastag textil függöny van az egyik szobán és már ez is nagyságrendekkel csökkenti a zajt és a hőáramlást.
8/13 A kérdező kommentje:
#7! köszönöm a válaszod, természetesen meg lesz kérdezve a tulaj.
2022. nov. 13. 15:28
9/13 DK-s válasza:
#8-nak (kérdezőnek):
A hungarocelles megoldáshoz nem kell rögzítened.
Még egy nagyobb fal méretére összerakott tábla is nagyon könnyű. 2-3 Kg az egész. Elétolsz egy széket, és simán megtartja.
10/13 Salx Narval válasza:
Végül is miért ne, ha ez így megfelel a kérdezőnek. Az biztos, hogy jól szigetelne. Lehet rá posztereket is ragasztani, mint a lányom az új tapétára. Jobban jártam volna én is ha a megcsúnyult fal elé tolok valamit.:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!