Mi lehet a hangfallal a baj?

Figyelt kérdés

Adott egy hangfal. Észrevettem, hogy mintha nem szólna úgy az egyik oldal, mint a másik. Szól, hallom, de mintha a basszus nem lenne olyan szép. Kerestem egy zenét, ami tesztelésre való és láttam is, hogy a hangfalpár egyik oldalán nagyon rezonál a membrán, a másikon csak egy kicsit.

Mi lehet a probléma és mit lehet vele tenni?

2022. júl. 16. 15:15
 1/6 anonim ***** válasza:
Nincs eltolva a lejátszón/erősítőn egyik oldalra a balance? Egyenlő hosszúságú mindkét hangfal vezetéke? Próbáld ki azt, hogy felcseréled a kábelezést!
2022. júl. 17. 11:36
 2/6 anonim ***** válasza:
Ha egyébként minden jó, akkor ahogy 1-es írja nézd meg a balansz szabályzót, hogy középállásban van-e. Próbaképpen cseréld fel a két hangszórót (a baloldalit kösd az erősítő jobb csatornájára, a jobboldalit az erősítő bal csatornájára) és hallgasd meg, hogy változik-e a helyzet. Ebből megállapítható, hogy az erősítő vagy valamelyik hangszóró a hibás. Bár, ha csak a mély hangok gyengültek az egyik oldalon, az inkább valami erősítő hibára utal.
2022. júl. 17. 16:13
 3/6 A kérdező kommentje:

Köszi, jó volt az ötlet! Van a hangfalon balance, viszont középen volt és hiába állítottam akármerre, annyira nem vitte át a mélyet. Viszont a windowson belül találtam ilyen beállítást (pc-re van kötve a hangfal) és ott vitte. Hétvégén megpróbálom rádugni egy laptopra, mert lehet, hogy a gép hangkártyájával vagy valamilyen beállításával van baj.

Változtatgatni nem tudom a kábelezést, fix. :/

2022. júl. 20. 22:13
 4/6 anonim ***** válasza:
Telefonnal tesztelném
2022. júl. 21. 05:37
 5/6 A kérdező kommentje:

Köszi az ötletet, kipróbáltam telefonnal! Nos, úgy teljesen jó minden, szóval gondolom a géppel van baj.

Találtam olyan beállítást a gépen, ahol a balanszot tudom állítani a jobb és a bal hangfalon. A baj az, hogyha lehalkítom és vissza, akkor ez megszűnik.

Mi lehet a megoldás?

2022. aug. 5. 10:54
 6/6 anonim ***** válasza:
Ha ez mind monitoron történik, akkor drivergondra tippelnék. Start menü gomb jobb katt menüben Eszközkezelő, kedvenc hangeszközödön jobb katt menüből ami halványan driverfrissítésre emlékeztető menüpont lenne az első próbálkozásom.
2022. aug. 5. 11:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!