Hogyan lehet kinyitni a beszorult decket?
Hifimen hallgattam ma néhány kazettát, amit a pincében találtam. Beletettem az egyiket, volt egy repedés a kazetta burkolatán. Amikor elindítottam nem játszott semmit kb 10-20 mp-ig, így elkezdtem előre tekertetni a hifivel, de kb 10mp után megállt, elkezdett kattogni, mint amikor elfogyott a szalag, és nem tudja továbbtekerni. Kiakartam venni a kazit, de nem nyílik a deck, a kazettát semerre se tudja tekerni. A Hifi azt írja ki hogy "err casette"
hogyan lehetne kiszabadítani? félek, hogy kitekerte a szallagot.
A burkolatot szétszedve belülről a mechanika felől.
De nem tudjuk miféle szerkezetről lehet szó, elégedj meg ennyivel egyenlőre.
Panasonic SA-AK55
F61 hibát írt, neten egyik fórumon err cassette hibát írtak.
Belülről ki tudod akasztani az ajtó reteszeket, és a mechanikát rögzítő csavarok kiszedése után hátrafelé lehúzni ha a fej lent van. Ha nincs lent, akkor küzdelmesebb lesz a projekt, főleg ha még a szalagot is magára tekerte a hangtengely és a nyomógörgő. Ebben az zesetben azt kell elérni, hogy a csévélüket ki tudd ugrasztani a kazettából. Ha kell, ehhez az ajtó forgástengelyét is el kell oldani. Atán bizakodsz ha nem enged, hogy a feszegetés hatására a kazetta burkolata fog előbb törni és nem a készüléké. Sajnos itt még a tengely vagy görgő is sérülhet. Szóval sok sikert.
Ja, még egy, nem tudom miért, de úgy rémlik, az ajtó külső burkolata levehető. Igaz nem kívülről, de ha a másik ajtó nyílik, ott megnézheted, hátha van gyenge pontja kívülről lepattintani, akkor már a belső rész jobban hozzáférhető, és akár a kazetta burkolat egy csípőfogóval kitördelhető a problémás rész körül.
Volt már egyszer ilyen erőszakos kétkazettás nyitásom, ahol kívülről olvasztottam pákával, utána meg epoxyval ragasztottam, és a végén körömlakkal festettem az esztétikum érdekében.
Ezt sehogy, ehhez szakember fog kelleni.
Full szervó-rendszerű.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!