Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » Magas hangszóró elé mekkora...

Magas hangszóró elé mekkora uF kondit rakjak?

Figyelt kérdés
Magas hangszóró elé mekkora kondit érdemes rakni? Adott egy házilag külön összerakott láda, beépített erősítő modullal, (kaptam). Semmi féle hangváltó nincs benne, kis dom magas is helyet kap benne viszont nincs kondi előtte, nem vagyok szaki, Viszont ugy tudom hogy szokták kondizni, hogy a mély ne menjen rá. Kérdésem hogy mekkora v-uF os kondit érdemes tennni elé?

tegnap 16:18
 1/4 Szirty ***** válasza:

Azt hiszem nem tejesen jó oldalról közelíted meg a problémát.

Az egész történet azért nem közelíthető meg jól ebből az irányból, mert a dobozt amiben a hangszórók vannak a hangszóró tulajdonságaihoz méretezik, a hangváltót (amire a kérdésed is vonatkozik) pedig ahhoz a rendszerhez amit a doboz és a hangszórók együtt alkotnak.

Ezekről semmit nem tudni. De ha lehetne tudni akkor is borzasztóan nehéz lenne tuti tippet adni, mert a hangváltó méretezés és az egész hangszóró építés tele van tűzdelve csúnya kompromisszumokkal.

Ennyit a "hablatyról" amire most nyilván nem vagy kíváncsi.

Azt javaslom nézz meg különböző hangváltó kapcsolásokat (látni fogod hogy rengetegféle van, sokféle meredekséggel) szembe fog jönni a keresztezési frekvencia, a vágási meredekség, a fázistorzítás, a doboz mérete, hogy a doboz zárt, vagy nem zárt, stb.

Nézd át ezeket és próbálkozz.

tegnap 16:40
 2/4 Szervizmérnök úr ***** válasza:

Lehet, hogy összetéveszted a piezo és a dinamikus dómsugárzót.

Piezo magassugárzóhoz nem kell kondenzátor.

A dinamikus pedig kondi nélkül már szénné égett volna, amennyiben direktbe van kötve.

tegnap 20:05
 3/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm, sajnos nem vagyok tisztába ezekkel a dolgokkal, nem értek hozzá. Kaptam ezt a "cuccot" nem sokat tudok róla, mély hangszóró is ami benne van, annyit tudni róla hogy 4 ohm, egy közép és egy magas hangszóró van benne, amiröl szintén nem sokat tudni,müködni működik. Ahogy én kiforgattam a mélynyomót, és belenéztem, direktbe van ráhuzgálva a beépitett erősítő részére a hangszóró kimenetekre.Erősitő része sztem valami 2.1 es es cucc lehet valamiböl beletéve. Gondoltam hogy ez igy nem nagyon egészséges dolog. elég erőteljesen szól de nagy teljesitményről van szó.. Mit lehetne tenni? egy 3 utas hangváltót tenni bele?
ma 04:54
 4/4 A kérdező kommentje:
elirtam "Nem nagy teljesítményrőlvan szó.."
ma 04:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!