Érdemes most rászánni egy magasabb összeget OLED tévére, ha hosszútávon tervezek vele, vagy jó ideig elég lehet még a sima LED?
Lassan 10 eve van tomegtermelesben az OLED, nem igazan ertem mi a 'beruhazas' ertelme vagy mi benne az akkora wasistdas.
Egy szorakoztato-elekronikai cikkbe 'beruhazni' egyebkent is ertelmetlen, a tervezett avulas meg a mestersegesen gerjesztett igenyek majd gondoskodnak rola hogy par ev mulva ujat akarj majd venni es addigra a mostani csucsszuper keszulekert gombokat se adnak, ha netan el akarnad adni. Vedd meg azt amelyiknek most epp jobban tetszik a kepe meg a funkcioi (amiknek a az 5%-at fogod tenylegesen hasznalni) es belefer a keretedbe. Azt a penzt ugyis 100%-ban bukod, kar ennyit kattogni rajta.
Te egy bölcs ember vagy. Te mindent tudsz a világról. Nem is érdemes így venni semmit. Minden értéktelen lesz majd. Semmi sincs ingyen.
Jó életed lehet.
Ha csak a kijelző típusa a lényeg, akkor szerintem felesleges! Plazma és LCD már elavultak és kifutottak, a LED még egész jól tartja magát, és nem hinném, hogy csak a típusa miatt élvezhetően másabb lenne a látvány! :/
Alapból szinte mindegyik 120 Hz-en frissít, azon kívül pedig a felbontás a lényeg, ha egyáltalán ki tudod használni a nagyobbat!
Ráadásul ahogy hallottam, vagy az OLED vagy a QLED (nem tudom pontosan) hajlamos a beégésre!
#4 Te egyáltalán nem érted a kérdést. Másra válaszolsz.
Ez egy technikai jellegű kérdés.
A mostani 40 collos, fullHD tévém azt sem tudom hány éves. A monitorom 11 éves. 27 collos fullHD. A legfiatalabb autóm 21 éves. A házam 40.
Ezért szólt olyanoknak a kérdés, akik értenek hozzá, hogy hány éve van még a hagyományos LED tévéknek, mert nem akarok 2 év múlva újat venni.
Ha már most érdemesebb kiadni egy combosabb összeget egy OLED-re, ha hosszútávra tervezek, akkor meg tudom tenni.
Értsd meg, hogy nem keserű emberek bölcsességeiért jöttem ide, hanem naprakész technikai információért!
En sosem ajultam el az OLED-tol. Teny, hogy a feketeje a legjobb a piacon, de kb. ez az egy, ami versenyben tartja. Ha zongoralakkozott butorokrol keszult UHD videoanyagot akarsz nezegetni, akkor van ertelme, de gyanitom nem erre kell. Fenyereje gyenge, napos szobaban TV-re nem a legjobb, barmelyik kommersz full HD⁸ megeszi a fenyero es a TV adas minosegi korlatai okan. Es indokolatlanul draga meg mindig. Mozizni meg vagy egy plazma vagy projektor. Ha jo mozira akarsz beruhazni akkor vegyel projektort egy jo vaszonnal. Az sokaig kiszolgal.
Ha meg TV-t akarsz nezni vegyel egy mezei LCD-t.
Szubjektiv velemeny, de ha most fel milliot szannek kepernyore, biztos hogy nem locsolnam bele egy also kategorias oledbe. Egy projektor, par honap mulva meg egy jo vaszon.
Csak híradó nézésre pénzkidobás.
Amúgy meg azt veszel amit akarsz.
"hány éve van még a hagyományos LED tévéknek, mert nem akarok 2 év múlva újat venni."
Ha el nem romlik, akkor sokáig használhatod még, a szabványok változása nem várható mostanság, nagyjából beállt a piac.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!