Igazából egyik kutya másik eb.
Én ps-es vagyok a kezdetektől de, hogy miért azt nem tudom. Így jött.
De ha nem tudsz dönteni nézz youtubeon tesztvideókat aztán dönts az alapján.
#3 Azért túlzásokba ne essünk. 2022 arra hivatkozni, hogy a Sony hozzáállása szimpatikusabb az szimplán nem igaz. A PS5 megjelenése óta másolják az Xboxot minden téren, pedig előtte hangosan kritizálták őket mindazokért a dolgokért amiket ma ők is csinálnak (például visszafelé kompatibilitás az előző generációval vagy az előző generáció támogatása évekig). A játékaik többe kerülnek, a gépeik árát egyoldalúan megemelték egy hónapja és többe kerülnek (a kontrollereikkel együtt). Az online játékbérleti szolgáltatásuk közelében sincs az Xboxosnak és többe kerül. Több alkalommal megígérték, hogy a crossgen játékaik mindkét verzióját (PS4+PS5) odaadják egy áráért és amikor kiderül, hogy hazudtak akkor csak közösségi nyomásra tartották be. Teljes (70EUR) áron árulják néhány éves játékok remakeit. Sok szolgáltatás ami Xboxon ingyenes (pl cloud mentés, visszafelé kompatibilitás) az korlátozott és fizetős PSen. A gépeiket 825GBos tárhellyel árulják a megszokott 1TBos helyett.
A Sony a PS4 óta nem Japán cég. Maximum a nevében. A főhadiszállásukat Kaliforniába tették át és átálltak a nyugati stílusú harmadik személyű játékok gyártására. A Japán stúdióikat megszüntették, Japán játékot nem adtak ki évtizedek óta. A Nintendo hétről hétre kivégzi őket Japánban eladások tekintetében. Míg a PS5 kiválóan fogy a nyugati világban, pont Japánban alig lehet eladni. Rosszabbul teljesít mint a PS4 és a rossz emlékű PS3. A gép teljes egészében külsős fejlesztőkre támaszkodik ilyen téren és csak azért jelennek meg rá Japán játékok nagy számban, mert még mindig a legnagyobb példányszámban eladott konzol. Japánban éppen hogy minden fejlesztő a Switchre menekül évek óta, mert az az egyetlen "Japán" konzol.
Amiben a Sony továbbra is erős az a néhány kiváló minőségű saját sorozatuk következő részének / felújításának legyártása és az, hogy annyira kézben tartják a piacot, hogy ki tudják kényszeríteni azt, hogy sok játék ne jelenjen meg más platformokra legalább egy évig.
#6 Gondolom azért nem írtál példákat, hogy én megtehessem. A Sony saját japán kínálata valahol a PS3as érában halt el amikor fokozatosan átálltak nyugati játékok gyártására. Ezért nincsenek olyan cuccok mint Ape Escape, de a Gravity Rush Vitára is egy csoda volt, hogy megjelenhetett. A Sony a japán divízióját tavaly lőtte ki hivatalosan, érdemi munkát nem csináltak, csak a pénzt vitték. Amiket te Sony játékoknak képzelsz (Nioh vagy Bloodborne) azokat független stúdiók csinálták, csak a Sony lecsapott a kiadási jogokra. A Ghosts of Tsushimát sem japánok csinálták hanem egy amerikai cég. A 2013as Last of Us végzett ki minden reményt, hogy a japán ág számítani fog valamit még valaha az életben.
#7 "A PS sokkal strapabíróbb" ez teljeséggel értelmezhetetlen ugyanis egyik géppel sincsen semmilyen élettartam beli probléma. Nem kell minden áron megvédened a kedvenc márkádat, sokkal jobb ha látja az ember a hibáit mert ha a felhasználók igényesek akkor a cég nem tehetné meg velük azt amit a Sony most megtesz a piaci helyzetét kihasználva. Ha véded őket akkor majd legközelebb még nagyobb árat emelnek mert megtehetik. Nem fog a milliárdos hasznot zsebre vágó cég összedőlni ha a főnökök nem vesznek minden hónapban még egy yachtot.
#8 egetverő hazugságokon nem fogok vitatkozni egy számomra ismeretlen senkivel, bocs
és a kérdés sem erről szólt
#9 Egy jó tanács a legközelebbi alkalomra amikor bele akarsz rondítani egy beszélgetésbe: ne futamodj meg azonnal. Én levezettem a saját gondolataimat (mind kereshető a neten), te személyeskedtél vagyis gyakorlatilag igazat adtál. Az ilyen káros fanboy viselkedés miatt tehetnek meg cégek akármit a vásárlóikkal. Vedd észre, hogy az ilyenek miatt emelhetett a Sony árat példa nélkül a konzoltörténelemben. Mert a hívők még tapsolnak is hozzá. Nem is veszik észre, hogy nem csak másoknak, de maguknak is ártanak ezzel.
Ezzel be is fejeztem a beszélgetést ahogy kérted.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!