Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » Acer hibaüzenet bekapcsoláskor?

Acer hibaüzenet bekapcsoláskor?

Figyelt kérdés

6 éves Acer laptopom -korábban semmi panasz nem volt rá- néhány napja azt csinálja, hogy nem indul el bekapcsolás után, hanem a "no bootable device" felirat jelenik meg rajta.

Megtaláltam interneten a probléma "megoldását", illetve hogy hogyan lehet bekapcsolni ilyenkor, és az F2-es trükkel eddig mindig sikerült is.

De ez hosszú távon nem oldja meg a gondot, valami baja biztosan van, mert továbbra is produkálja ezt, bár nem mindig, csak néha. A pontos időt is el szokta ilyenkor felejteni (nem minden alkalommal), a dátumot viszont tudja.

Igazából az okára szeretnék rájönni, hogy ezt mitől kezdte el csinálni, illetve hogy helyre lehet-e hozni valahogy?

A kiváltó okkal kapcsolatban 2 dologra tudok gondolni:

-pont egy szállítás után jelentkezett nála először ez a gond (mindig a hátizsákomban élére állítva szállítom, ez most is így volt, de most a legutóbbi szállítás óta csinálta először ezt, azelőtt sose)

-néhány hete selejteztem rajta, windows fájlok között is, így nem kizárt, hogy véletlen kitöröltem valamit, amit nem kellett volna (rendszerfájlt?); bár ez még kb 2 hete volt, tehát azóta talán már hamarabb jelentkezett volna a panasz

Kérlek segítsetek, nagyon szeretem ezt a gépet, és remélem, nincs komoly baja.

2022. szept. 27. 23:27
1 2 3
 11/23 A kérdező kommentje:

Arra tud-e esetleg választ adni valaki, hogy ha tényleg gond van a merevlemezzel, akkor a diagnoztikai programok ezt miért nem "veszik észre"?

Letöltöttem különféle diagnosztizáló szoftvereket, és azok szerint rendben van a HDD-m. Tévedhetnek?

Ez azért is "jó", mert már a szerelő megrendelte nekem 52 ezerért az új SSD-t és 10 nap múlva bele is teszi. Ezek szerint lehet hogy nem is ez a baja?

De akkor mitől szokott lenni néha a "no bootable device" meg hogy eléggé lassú?

2022. dec. 9. 17:20
 12/23 A kérdező kommentje:
Persze lehet, hogy csak én vagyok béna és nem tudok eligazodni ezeken a programokon, hogy mi mit jelent.. Esetleg ha valaki tudna abban segíteni, hogy megnézné, akkor küldök róla screenshot-ot.
2022. dec. 9. 17:24
 13/23 Morzsi007 ***** válasza:
100%

Az elem miatt is megállhat az elején, mivel elfelejt bizonyos beállításokat, az idő/dátum elvesztésével jár.

Ha tudod cseréld ki a CR2032-es gombelemet. Egy SSD nagyon megdobja a sebességet, mindenképp érdemes lenne bele.

2022. dec. 13. 11:16
 14/23 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen!

Mivel azt mondtam a szerelőnek, hogy rossz a merevlemezem, megvette nekem az SSD-t, úgyhogy mostmár nyilván nem mondom le.

Mindenképp mondom majd neki, hogy azt is lehet kellene benne cserélni.

Ugye ez ez elem nem olyan drága?

És a lassúság, illetve a google chrome lefagyásai megoldódnak majd az új ssd-vel, vagy valami más (is) okozhatja ezt a problémát?

Ha a különféle diagnosztikai programok szerint (7-et is kipróbáltam!) tökéletes állapotban van a merevlemez, attól még lehet hogy azért lassú, és azok nem "veszik" azt észre?

2022. dec. 13. 20:11
 15/23 anonim ***** válasza:
100%
Az elem kb 500-600Ft
2022. dec. 13. 20:48
 16/23 Morzsi007 ***** válasza:
100%
Az SSD csere alapból ajánlott, mivel nem egy új laptop. Ha hibás a merevlemez, okozhat fagyást, de ez lehet szoftveres gond is.
2022. dec. 14. 06:28
 17/23 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen!
2022. dec. 14. 13:31
 18/23 A kérdező kommentje:

Végül se a merevlemezzel, se a bios elemmel nem volt semmi gond. (A szakember szerint hibátlanul működnek.)

De kapott egy új ssd-t és szuper gyors lett tőle.

Úgyhogy happy end. :)

2022. dec. 24. 12:51
 19/23 Közveszélyes Kontár ***** válasza:

ha azota jol megy akkor enyhe kontaktos lehet valamilye

6eves gepnel ha valoban jo a gombeleme akkor is erdemes cserelni, mivel sok helyen kapni es nem draga

lehet akkunal van valami gond

ha hidegben szallitotad akkor meg eselyesebb a kontakt hiba es/vagy akku hiba

ha ujra gond lenne ezekkel erdemes kezdeni

rovid vagy hosszutavon akku kabel ujradugasa is megoldhatja

(lehet szervizben ez is megtortent es azert jo most)

Xy4

2022. dec. 24. 17:48
 20/23 anonim ***** válasza:
100%

"Végül se a merevlemezzel, se a bios elemmel nem volt semmi gond. (A szakember szerint hibátlanul működnek.)"

Ja, az én gépem is így volt, minden f@sza, de mégis sz@rakodott, hiába diagnosztikáztam. Amióta SSD van benne, megy mint állat, nincs vele gond érdekes módon.

2022. dec. 24. 19:27
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!