Acer hibaüzenet bekapcsoláskor?
6 éves Acer laptopom -korábban semmi panasz nem volt rá- néhány napja azt csinálja, hogy nem indul el bekapcsolás után, hanem a "no bootable device" felirat jelenik meg rajta.
Megtaláltam interneten a probléma "megoldását", illetve hogy hogyan lehet bekapcsolni ilyenkor, és az F2-es trükkel eddig mindig sikerült is.
De ez hosszú távon nem oldja meg a gondot, valami baja biztosan van, mert továbbra is produkálja ezt, bár nem mindig, csak néha. A pontos időt is el szokta ilyenkor felejteni (nem minden alkalommal), a dátumot viszont tudja.
Igazából az okára szeretnék rájönni, hogy ezt mitől kezdte el csinálni, illetve hogy helyre lehet-e hozni valahogy?
A kiváltó okkal kapcsolatban 2 dologra tudok gondolni:
-pont egy szállítás után jelentkezett nála először ez a gond (mindig a hátizsákomban élére állítva szállítom, ez most is így volt, de most a legutóbbi szállítás óta csinálta először ezt, azelőtt sose)
-néhány hete selejteztem rajta, windows fájlok között is, így nem kizárt, hogy véletlen kitöröltem valamit, amit nem kellett volna (rendszerfájlt?); bár ez még kb 2 hete volt, tehát azóta talán már hamarabb jelentkezett volna a panasz
Kérlek segítsetek, nagyon szeretem ezt a gépet, és remélem, nincs komoly baja.
Arra tud-e esetleg választ adni valaki, hogy ha tényleg gond van a merevlemezzel, akkor a diagnoztikai programok ezt miért nem "veszik észre"?
Letöltöttem különféle diagnosztizáló szoftvereket, és azok szerint rendben van a HDD-m. Tévedhetnek?
Ez azért is "jó", mert már a szerelő megrendelte nekem 52 ezerért az új SSD-t és 10 nap múlva bele is teszi. Ezek szerint lehet hogy nem is ez a baja?
De akkor mitől szokott lenni néha a "no bootable device" meg hogy eléggé lassú?
Az elem miatt is megállhat az elején, mivel elfelejt bizonyos beállításokat, az idő/dátum elvesztésével jár.
Ha tudod cseréld ki a CR2032-es gombelemet. Egy SSD nagyon megdobja a sebességet, mindenképp érdemes lenne bele.
Köszönöm szépen!
Mivel azt mondtam a szerelőnek, hogy rossz a merevlemezem, megvette nekem az SSD-t, úgyhogy mostmár nyilván nem mondom le.
Mindenképp mondom majd neki, hogy azt is lehet kellene benne cserélni.
Ugye ez ez elem nem olyan drága?
És a lassúság, illetve a google chrome lefagyásai megoldódnak majd az új ssd-vel, vagy valami más (is) okozhatja ezt a problémát?
Ha a különféle diagnosztikai programok szerint (7-et is kipróbáltam!) tökéletes állapotban van a merevlemez, attól még lehet hogy azért lassú, és azok nem "veszik" azt észre?
Végül se a merevlemezzel, se a bios elemmel nem volt semmi gond. (A szakember szerint hibátlanul működnek.)
De kapott egy új ssd-t és szuper gyors lett tőle.
Úgyhogy happy end. :)
ha azota jol megy akkor enyhe kontaktos lehet valamilye
6eves gepnel ha valoban jo a gombeleme akkor is erdemes cserelni, mivel sok helyen kapni es nem draga
lehet akkunal van valami gond
ha hidegben szallitotad akkor meg eselyesebb a kontakt hiba es/vagy akku hiba
ha ujra gond lenne ezekkel erdemes kezdeni
rovid vagy hosszutavon akku kabel ujradugasa is megoldhatja
(lehet szervizben ez is megtortent es azert jo most)
Xy4
"Végül se a merevlemezzel, se a bios elemmel nem volt semmi gond. (A szakember szerint hibátlanul működnek.)"
Ja, az én gépem is így volt, minden f@sza, de mégis sz@rakodott, hiába diagnosztikáztam. Amióta SSD van benne, megy mint állat, nincs vele gond érdekes módon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!