Acer hibaüzenet bekapcsoláskor?
6 éves Acer laptopom -korábban semmi panasz nem volt rá- néhány napja azt csinálja, hogy nem indul el bekapcsolás után, hanem a "no bootable device" felirat jelenik meg rajta.
Megtaláltam interneten a probléma "megoldását", illetve hogy hogyan lehet bekapcsolni ilyenkor, és az F2-es trükkel eddig mindig sikerült is.
De ez hosszú távon nem oldja meg a gondot, valami baja biztosan van, mert továbbra is produkálja ezt, bár nem mindig, csak néha. A pontos időt is el szokta ilyenkor felejteni (nem minden alkalommal), a dátumot viszont tudja.
Igazából az okára szeretnék rájönni, hogy ezt mitől kezdte el csinálni, illetve hogy helyre lehet-e hozni valahogy?
A kiváltó okkal kapcsolatban 2 dologra tudok gondolni:
-pont egy szállítás után jelentkezett nála először ez a gond (mindig a hátizsákomban élére állítva szállítom, ez most is így volt, de most a legutóbbi szállítás óta csinálta először ezt, azelőtt sose)
-néhány hete selejteztem rajta, windows fájlok között is, így nem kizárt, hogy véletlen kitöröltem valamit, amit nem kellett volna (rendszerfájlt?); bár ez még kb 2 hete volt, tehát azóta talán már hamarabb jelentkezett volna a panasz
Kérlek segítsetek, nagyon szeretem ezt a gépet, és remélem, nincs komoly baja.
Köszönöm nektek a válaszokat!
:(
Ez milyen költséget jelent kb?
Most 1000 GB-os HDD van benne, jó lenne, ha az új is hasonló méretű lehetne.
Ha végleg elpusztul, akkor az adatok is elvesznek róla, vagy inkább mentsek el mindent még most, amíg működik?
Ments le mindent. Ha egyszer bekrepál, onnantól csak súlyos pénzekért lehet róla adatot menteni.
Nem tudom, mennyibe kerül most egy 1TB SSD, de olyan 30-40 ezerre tippelek.
Köszi mindenkinek a válaszokat!
Minden el van mentve külső tárolón.
Most használom még így addig, amíg bírja, aztán ha végleg bekrepál, rakatok bele újat.
Az esetek többségében szerencsére gond nélkül bekapcsol, párszor volt csak ez a probléma, most már napok óta rendben van.
Remélem, minél tovább bírni fogja. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!