Régi típusú TV ről 4K s okostévére váltottunk. Megfelelő lesz e a régi TV koax kábelét az új okos TV -hez csatlakoztatni, vagy kell e egy új/másfajta kábel a jó képminőség érdekében?
Figyelt kérdés
2022. jún. 27. 10:35
1/18 anonim válasza:
HDMI kábelt szoktak használni, de mivel akarod a tv-t összekötni?
2/18 A kérdező kommentje:
Egy routerrel, amin csak telefon csatlakozások vannak... Vagyis olyan mint a telefon csatlakozó csak nagyobb. Kicsit zavaros az egész mert nem az én lakásomon, hanem a barátnőmnél, nála Digi a szolgáltató.
2022. jún. 27. 11:26
3/18 anonim válasza:
A Digi eszközeit nem ismerem, de ez úgy szokott működni, hogy a szolgáltató ad egy vagy két dobozt, ami HDMI kábelen csatlakozik a tvhez. Tehát nem a koaxot kell használni.
4/18 anonim válasza:
3-as! A DIGI csak a műholdas TV-hez ad boxot. A kábel TV-hez nem ad a DIGI. Mert a DIGInél a kábeles változatnál kódolatlanul jönnek a csatornák. A DIGI Kábeles változathoz elég a kábeles koax is.
5/18 A kérdező kommentje:
Köszönöm!
3-hoz a kérdésem: azon a koax kábelen jön olyan minőségű jel, amivel a 4K s TV t és megfelelően ki lehet használni?
Mert tegnap én azt tapasztaltam hogy nem csak hogy nem nagyon jó a jel hanem nagyon elmosódottak az alakok, egy arcról például csak akkor ad jó minőségű kontúros képet ha a közeli bemutatja... Ha például csak akkor abban hogy mondjuk öt ember áll egymás mellett a monitoron akkor már nagyon csúnyák nagyon elmosódottak a holnapig
2022. jún. 27. 16:28
6/18 A kérdező kommentje:
Bocs de mikrofonról mondtam És ez a kis gané telefon átfogalmazta
A végén nem elmosódottak holnapig hanem elmosódottak az alakok
Annál a résznél hogy ha például csak akkor abban hogy.... Már nem emlékszem mit mondtam de ez biztosan nem
2022. jún. 27. 16:30
7/18 anonim válasza:
Kérdező: A DIGI kábelen jelenleg nincs 4K-s TV adás! Full HD-s és SD adások vannak a DIGI kábelen, digitális csatorna kiosztásban. Nekem is 4K-s TV-m van egyébként, és én is DIGI kábel TV előfizető vagyok. A 4K-t nem tudom ki használni. És te se fogod tudni a 4K-t ki használni. A Full HD az meg csak Full HD adás és nem 4K! De a kérdésedre válaszolva, nálam a Full HD-s adások is tökéletesek a 4K-s Tévé készólékemen. Tehát megfelelő a jel. Igaz nekem a lakásomig optikai kábelen jön a jel, és van egy kis optikai ONT átalakítom ami optikáról át alakítja a jelet koax kábelre. A jel minőségével nincs gondom. De mint írtam is a 4k-s Tévét mint 4k nem fogod tudni kihasználni. Mert a DIGInél jelenleg nincs 4k-s tévé adás.
8/18 anonim válasza:
Jelenleg a 4k minőséget pendrive-ról-filmekkel fogod tudni kihasználni vagy valami okoskütyüről...
9/18 anonim válasza:
7-es válasz író voltam. Még azzal szeretném ki egészíteni, az előző válaszomat. Hogy a DIGInél valóban nincs 4K-s tv adás. De a Telekomnál, a Telekom TV (IPTV szabvány)-n már van 2 db 4K felbontású TV adás. De az is csak a Telekomnál! Diginél nincs 4K-s adás egyenlőre! De most nagy változások lesznek 2022 augusztusában és 2022 szeptemberében. Több TV csatorna is meg fog szűnni a DIGInél és lesznek újak is majd.
10/18 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm! Valójában én nem is a 4K s minőségre hajtok, elég csupán csak a jó minőségű
2022. jún. 27. 18:38
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!