Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » 5.1 számítógépről de hogy is...

5.1 számítógépről de hogy is van ez ?

Figyelt kérdés

Adott egy számítógép.

3,5 jack dugó vezet át az 5.1-es erősítőmbe aminek a vége rca piros/fehér ugye.És 5.1-es hangfalszettem van.

Alaplapi integrált hangkártyát használok most.

De kinéztem egy jobb komolyabb hangkártyát.Ezt :

[link]

Aminél jelezve van hogy 5.1 tehát így van írva : Max. hangszóró konfiguráció - 5.1

Tehát van egy 5.1 erősítő,van egy 5.1 hangfal szett,a jel a számítógépről érkezik.

Célom az 5.1 film,és 5.1 játék.

Végülis hogy lesz ebből 5.1?

Ha meg veszem ezt az új hangkártyát,akkor azt végülis mivel kössem össze hogy ez 5.1 legyen.

Vagy ugyanezzel a kábellel amivel most van és bedugom a sima fülhallgató kimenetbe?

Vagy egyáltalán jó ez hangkártya arra a célra amit én szeretnék?

Vagy nem érek vele sokkal többet mint a mostani alaplapival?

Bár ez biztosan jobb az alaplapinál mindenhogyan.

Erről szeretnék egy kis fel világosítást.

2022. jún. 21. 13:52
1 2 3 4
 21/31 A kérdező kommentje:
hát most ugye konkrétum nincs mivel kiderült hogy amit ki választottam volna az nem jó,mondjuk max olyan 50-60ezer ft-ig bezárólag.
2022. jún. 21. 15:47
 22/31 Morzsi007 ***** válasza:

Szebb hangzást fogsz elérni az optikai kábel használatával, mivel nem az alaplapon lévő olcsó DAC-ot fogod használni, hanem az erősítőben lévő jobb minőségű átalakítót. Ha vennél egy külső hangkártyát is, és ha nem veszi fel a versenyt a Pioneer DAC-jával, akkor kidobott pénz.

Viszont a játekok nem fognak 5.1-el megszólalni, csak sztereóban, ebben igaza van a kedves anonim válaszolónak, esetleg abból tud az erősítő térhangzást csinálni, amit eddig használtál. De a filmek, zenék jobban fogbak szólni az új kábellel.

2022. jún. 21. 16:01
 23/31 A kérdező kommentje:

Értem.Hát a játékot illetően szomorú vagyok.. bár tény nem az az elsődleges szempont,de : Összegezve:játékhoz másik erősítő kell,és másik hangkártya ha jl értelmezem.

Végülis milyen erősítő és milyen hangkártya?

Milyen csatlakozású erősítő kell,és milyen csatlakozású hang kártya?

Hogy ez létre tudjon jönni.

Mivel gondolom pont azzal van gond hogy nincs megfelelő csatlakozó hozzá.

2022. jún. 21. 16:09
 24/31 anonim ***** válasza:
Nem, másik hangkártya nem kötelező (én nem is vennék egyébként sem ehhez az erősítőhöz, abszolút felesleges). Az erősítőre kéne analóg 5.1 csatlakozás, ami neked nincs.
2022. jún. 22. 09:55
 25/31 A kérdező kommentje:
Értem.Hát akkor marad így. Nos a kábelt meg vettem. Esetleg tudtok a beállítások terén segédkezni nekem?Korábban volt szó arról (Morzsi007) hogy bizonyos beállításokat igényel.
2022. jún. 24. 14:03
 26/31 A kérdező kommentje:

Most ott tartok hogy optikai kábel bekötve.

Teszt/tapasztalatok.:

A hangzás sokkal jobb lett ez tény.Tisztább erősebb.

A két front a centertől,úgy mint bal hangszóró center hangszóró,jobb hangszóró nagyon szépen elválasztódnak egymástól.

Ami ban oldalon történik bal oldal ami jobbon az jobb oldalt ami középen az középen szól gyönyörűen,ez minden esetben így van.

A probléma a hátterekkel van.

Win 10. Beállítások Hangok/lejátszás/Digitális hang SPDIF/tulajdonságok/támogatott formátumok,Dts audio Dolby Digital Tesztelés.

Ahogy ez a csengő hang szól a tesztnél,jobb,bal,center és bal hátsó jobb hátsó szépen szólnak külön!-Ahogy a hang teszt végig megy.

Viszont ha pl végig futtatok egy ilyet youtubeon :

https://www.youtube.com/watch?v=WDzsLT4E25c

akkor egészen odáig még a center,bal,jobb szépen külön szólnak,a bal és jobb háttér a bal és jobb fronton szólal meg.

Így van játékok alatt is,a bal hangszóró a jobb hangszóró és center szépen külön szólal meg,a hátterekből gyakorlatilag semmi nem szól,akkor sem ha a hátterek distance és erősségét külön maxra állítom akkor sem.

Youtube film trailerek alatt hallok háttér hangokat ott sem annyira kifinomultan mint a frontok és centerből de hallok.

Erősítőn most dolby pro logic ra van állítva aúgy lehet mással ki kellene próbálnom.

Ha van valami beállítás ami kellhet várom esetleg.

Köszönöm.

2022. jún. 24. 15:33
 27/31 A kérdező kommentje:

Update : az erősítőt dolby pro logic movie-re állítva végre erőteljesen megjött a hátterek hangja sokkal szebben szólnak a trailerek.

És egy dolby pro logic tesztet lefuttatva most külön szól a bal hátsó és külön a jobb hátsó is.

Viszont ez a teszt továbbra sem jó :

https://www.youtube.com/watch?v=WDzsLT4E25c

itt a centerek adják a háttérhangokat is.

2022. jún. 24. 15:53
 28/31 anonim ***** válasza:
Youtube-on nincs 5.1.
2022. jún. 24. 15:57
 29/31 Morzsi007 ***** válasza:
Nézd meg egy filmmel, amin DD 5.1 vagy DTS hang van. Ha jól be van állítva, akkor a film indításánál az erősítőnek ki kell írnia a DD5.1 vagy DTS feliratot. Nem Dolby Pro Logic segítségével lesz 5.1, hanem valós 5.1. csatorna.
2022. jún. 26. 07:55
 30/31 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat. Ez a valós 5.1 csatorna ezt nem teljesen tiszta.

Az erősítőt azt valójában mire kell hogy állítsam?

Összegezve gyakorlatilag a kábel megvételével azt elértem hogy szebben szól minden,zene játék stb.,de nem különösebben változott semmi.

https://www.youtube.com/watch?v=ezrcleRQK6s

ezeket az ilyen jellegű videokat ha nézem,itt minden hangfalat kihasználva nagyon szépen szól.Itt megmutatkozik hogy milyen valójában ez az egész 5.1 dolog.Helikopter hátulról repül előre,meg ezek azok,nagyon jól szól.De ezeken a videokon kívül konkrétan minden más csak a centerből szól.Kivéve ha vissza állítom az erősítőt stereo funkcióra.Akkor ugye bal és jobb szól.

2022. jún. 28. 14:11
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!