5.1 számítógépről de hogy is van ez ?
Adott egy számítógép.
3,5 jack dugó vezet át az 5.1-es erősítőmbe aminek a vége rca piros/fehér ugye.És 5.1-es hangfalszettem van.
Alaplapi integrált hangkártyát használok most.
De kinéztem egy jobb komolyabb hangkártyát.Ezt :
Aminél jelezve van hogy 5.1 tehát így van írva : Max. hangszóró konfiguráció - 5.1
Tehát van egy 5.1 erősítő,van egy 5.1 hangfal szett,a jel a számítógépről érkezik.
Célom az 5.1 film,és 5.1 játék.
Végülis hogy lesz ebből 5.1?
Ha meg veszem ezt az új hangkártyát,akkor azt végülis mivel kössem össze hogy ez 5.1 legyen.
Vagy ugyanezzel a kábellel amivel most van és bedugom a sima fülhallgató kimenetbe?
Vagy egyáltalán jó ez hangkártya arra a célra amit én szeretnék?
Vagy nem érek vele sokkal többet mint a mostani alaplapival?
Bár ez biztosan jobb az alaplapinál mindenhogyan.
Erről szeretnék egy kis fel világosítást.
Na akkor most végülis hol tartunk ? Tehát erősítő hátulja adott meg mutattam képen alaplapom hátulja adott Tuf z690.
Akkor most végülis mivel is kéne össze kötnöm?
De azt nem értem 5.1 játék akkor már miért nem lesz.?Ha ezek szerint 5.1 filmre elméletileg jó leszek egy egyenlőre még általam ismeretlen össze kötési forma által.Optikaim van oké de mi is az ?
"Optikaim van oké de mi is az ?"
Optikai kimenet, optikai kábelhez...
"De azt nem értem 5.1 játék akkor már miért nem lesz.?"
Mert a játékok 5.1 pcm jelet tesznek az outputra, az meg nem megy át optikai kábelen.
Az van, hogy egy optikai kábelre van szükséged és némi beállításra, semmi másra. Ezzel a kábellel kötöd össze a gépet és az erősítőt. Így az “érintetlen” digitális jelet továbbítja az erősítőnek, ami elvégzi az átalakítást és így legalább rendes 5.1-ed lesz, nem pedig 2 csatornából generált szutyok 5.1.
Lesz normális Dolby digital 5.1, vagy DTS hangod, ami eddig nem volt és a játékoknak is működni kell több csatornás hangsávval, amelyik támogatja persze. Ha megvan a kábel és nem lesz hang, akkor írj, pár dolgot be kell állítani, főleg a kodekek miatt filmeknél. De utána sokkal jobb lesz a hangja, mint most.
"a játékoknak is működni kell több csatornás hangsávval, amelyik támogatja persze"
Mondtam már, hogy nem, de ne zavarjon.
Nagyon köszönöm a segítséget Morzsi007nek és anonimnak is.
Írni fogok a beállítások miatt az biztos,főleg hogy ténylegesen más beállításokat követel a dolog így már majd.
Most nem sokára leugrok ide az ezekkel a dolgokkal foglalkozó boltba és veszek egy optikai kábelt.
A fejleményekről be számolok.
Tehát akkor az alaplapomon az spdif out az a bizonyos kimenet,de az az erősítőmön esetemben az a Tv/Optical lesz? Lásd kép az erősítőm hátulján.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!