Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » Nyugodtan törölhetem a számító...

Nyugodtan törölhetem a számítógépemről a fotókat/videókat, miután feltöltöttem őket Google Fotókba?

Figyelt kérdés
Csak mert ez egy felhő, ahová feltöltöttem a gépről az összes családi képet (hogy ne a gépe tárhelyét foglalja). Nem fog egyszer eltűnni? Értem ez alatt, hogy megmarad, vagy csak egy idejig tárolja a képeket/viókat?

2022. jún. 13. 16:58
1 2
 1/12 meszike91 ***** válasza:
98%

Elvileg a felhő biztonságos. Valószínűleg tényleg biztonságosabb, mint a gépeden tárolni ahol bármikor elromolhat a vinyó vagy ssd.

Viszont mindig az a biztos ha több helyen tárolod a fontos adatok!

2022. jún. 13. 17:15
 2/12 A kérdező kommentje:
És az lenne még kérdésem, hogy a Google Fotók felhőért kell fizetni egy idő után? Vagy díjmentes?
2022. jún. 13. 17:25
 3/12 anonim ***** válasza:
83%
Nem ingyenes korlátlanul, és nem teljes minőségben tárolja a képeket
2022. jún. 13. 17:42
 4/12 anonim ***** válasza:
78%
A felhőből letöltött képet nem fogod tudni nyomtatni, nagyon alacsony a felbontása. Ha jó minőségben szeretnéd a képeket tárolni, akkor igen, fizetni kell a tárhelyért.
2022. jún. 13. 17:47
 5/12 anonim ***** válasza:
23%
A Google lenne a legutolsó hely, ahova a privát fotóimat feltölteném, dehát mindenki úgy intézi a dolgait, ahogy akarja...
2022. jún. 13. 17:47
 6/12 Szirty ***** válasza:
35%

Fontos, pótolhatatlan képeket feltölteni és egyetlen példányban hosszú távon tárolni egy ismeretlen helyen lévő szerveren amit ismeretlen emberek felügyelnek egy olyan szolgáltatást nyújtva aminek a feltételeit bármikor bármilyen módon egyoldalúan módosíthatják?

Hát persze! Mi baj lehetne?

2022. jún. 13. 18:12
 7/12 anonim ***** válasza:
Nem az eredeti fotókat őrzik meg. Tömörített verziók csak.
2022. jún. 13. 18:22
 8/12 anonim ***** válasza:
71%

Ha veszel a drive-ra 100GB-t évi 7 ezerért, akkor oda pakolhatsz jócskán, és nem lesznek tömörítettek a képek.

[link]

Nade a lényeg. Világosan fogalmazok: orbitális felelőtlenség, a faszerdőben való tátott szájjal szaladgálás iskolapéldája, amire készülsz.

Adatbiztonság nem létezik többszörös fizikai másolatok nélkül. Igen, a Gugli Drive alapjában stabilan tárol, de holnapután is el fogod érni? A nyakadat is rátennéd? Azt kell világosan megérteni, hogy a felhőben tárolt adatok felett nem te rendelkezel. Ha kell az adatbiztonság, akkor vegyél két hdd-t kerettel és tarts rajtuk rendszeresen karbantartott másolatokat. Ha meg azért akarod meglépni ezt a butaságot, mert nincs tárhelyed, akkor nagyon sajnálom, de attól az adatbiztonságért tejelni kell.

2022. jún. 13. 18:50
 9/12 anonim ***** válasza:
Nekem egy SSD vannak képek +Google tárhelyen eredeti méretben+sd kártyán
2022. jún. 13. 19:57
 10/12 anonim ***** válasza:
37%

Szerezz 2db hdd-t és nem ssd-t.

Azokra mentsd rá és tedd a fiókba.

Ennél értelmesebb-biztonságosabb módszer nincs.

2022. jún. 13. 20:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!