Milyen walkmant érdemes venni így 2022-ben?
10: Mert telefonnal nem fogod élvezni a minőségi zenét. Drága füles minősége pedig elmarad a minőségtől, ha meg BT ról beszélünk az meg nem minőség. Engedjük is el. Igen aptx meg LDAC, de az csak egy szintet próbál közelíteni. Telefonos minőség elmegy hétköznap, ennyi. átlagos BT füleseket én nem bírom hallgatni fakó, és jellemtelen a zene benne. Említett két tudással már elég jók, de hát gyengék így is. De azokat már el tudom fogadni.
Minőségi hangzású füles az kábeles, mind. Nem elég csatlakoztatni a lejátszóhoz hanem a lejátszóban megfelelő digi analog átalakíztó is kell.
azaz DAC. Telefonokban nincs minőségi DAC, kivéve az LG egyes telefonjait, tűrhető még a Sony, és az ASUS, többi felejtős, almával együtt. USB-C -n keresztül digitális jel jön csak. Azok a kis fityegők cincogásra jók.
Ha van külső DAC akkor az elég jó csak az energiát eszik és eléggé szívja az akkut is. Meg hát méretesebb darabokkal együtt kényelmetlenek is együtt a telefonnal. Lóg vagy fix, de áá...
Van akit ez nem villanyoz fel és nem hallja, de igazán nem is halláson múlik mert az nagyon hasonló mindenkinek. Különbség ott van hogy az agyad mit és hogyan dolgoz fel és mire figyel. Van akinek elég ha dübörög a fülében valami tüc tüc.
Nekem meg nem elégséges.
"ha meg BT ról beszélünk az meg nem minőség."
Szó sem volt róla. Eddog, amíg meg nem említetted.
13: Manapság az a trend hogy az amúgy gyenge minőségű jack is lekerül a telefonokról. Egy rakat telefont csak így lehet zene hallgatásra használni.
Gyakorlatilag min van még? Sony, ASUS, meg elvétve egyes telefonokon. Samu már a közép kategóriában is kivezeti A33/A53. Tehát nem nagyon van más opció ezeknél a telefonoknál.
USB-C - jack átalakító arra jó hogy a hang kijöjjön valahogy. Azzal nem sokra mennek.
DAP teljesen felesleges, legtöbb audiofil fórumot kerüld el mert ebben a szubkultúrában nagyon sok a placebo hülyeség és áltudomány.
Ha hallod a különbséget akkor vegyél egy DAC-ot, de ennek elég egy apple vagy meizu usbc-jack átalakító ha nem nagy impedanciájú a füles. Többek közt 14# vagy 11# sem fog tudni felhozni tudományos bizonyítékot hogy jobb kell.
Hi-res csak arra jó hogy el tudják adni, hordozhatónak elég a 320kbps-os mp3 (pl. foobar vaktesztet nyomj ha nem hiszed). Otthonra én flac-ot szoktam.
Mindezek mellett elmondom hogy audio+szintikocka vagyok elektrosztatikus fülessel.
11#
"USB-C -n keresztül digitális jel jön csak."
Ha usbc-jack DACra gondoltál akkor honnan vetted ezt a hülyeséget? Hogy működik egy hangszóró szerinted?
15: Minőségi MP3 nem a streming ben tolt f.sok, hanem a minőségi az nagyon jó.
Sokat spotiztam de olyan fura volt mindig a hang, meg fárasztó, és az otthoni MP3 -ak mindig teljesen más érzetet adnak. Egy idő után le is mondtam az előfizetést mert hamar felidegesített a zene.
Tudomásnyos bizonyítékot felesleges keresni ahogyan le is írtam, hogy az agy dolgozza fel máshogy és mindenkinél máshogy. Ezért van hogy valakinek X másiknak meg N zene tetszik és amúgy egymásért nem szeretik, ez az agy. Hallás kb jól körül határolható és elég jól be is csapják vele.
Odahaza Hifi -n én CD minőséget hallgatok nekem az tökéletesen elég.
Streaming ek esetén ami nem cd minőséget ad, folyton azt éreztem hogy, valami nem jó, valami hiányzik. Megállás nélkül a hangszínszabályzót piszkáltam, de sose lett jó az eredmény.Mikor beraktam CD -ben ugyan azt megszűnt a hiányérzetem és sose akartam a hangszínt változtatni. Aztán kipróbáltam hogy saját magam tömörítem be. Kb ugyan ez a hatás streaming vs saját mp3. Elvileg ugyan az de valójában még sem.
Nem tudom megmondani 192 felett egyiknél se hogy melyik, csak onnan ha egy idő után nem tudom élvezni az egészet. Inkább nem hallgatom. CD minőségnél sosincs ilyen. Saját MP3 -nál is van egy idő után.
BT 4.2 ig a 320 -t á se viszi ugye. Ultra max 251 bps.
5 se viszi át tartósan a 320 -at pedig 2 Mbit/s a max. Folyamatosan változik, és nem is stabil a kapcsolat, nem vezetékes. Érzésre a sima BT szerintem nem viszi át. Ugye újra tömöríti a hangot és nem adat folyamtot küld át. Tehát egy veszteséges adatfolyamot tömörít újra hogy a másik oldalon kitömörítse a fülednek. Tehát snasz számadatok max átviteli sebesség ezért teljesen lényegtelenek.
Ebben lép sokat az aptx, vagy az LDAC. Számomra sokkal élvezhetőbb a zene vezeték nélkül ha azt CD minőségből tömöríti újra.
CD minőség folyamatosan szólhat sosem zavar, MP3 -nál előbb utóbb zavaró lesz.
Hangszeres zenét hallgatok nagyon sokat, Operát, tudom nem éppen tömeg és köz izlés, de nekem BT és aptx -el se ütötte meg a mércét. Villamoson zörögve meg nem hallja a finomságokat az ember.
Álltudomány az amikor valamit nem értünk, meg magyarázni se tudunk így az biztos hülyeség lehetséges ha műszeresen nem tudod bebizonyítani hogy én mit érzek ha seggberúgnak. Agyig ugyan az lesz nagyjából mindenkinek. Agy 99,99% ismeretlen terület, és halványan tapogatóznak csupán... De abba a hibába azért beleesel hogy azt hiszed hogy az üres adat file -t tolja át a BT, miközben egyáltalán nem így működik. Arról nem beszélve hogy kábelen is vannak hibás adat csomagok, nem hogy vezeték nélkül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!