Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » Milyen walkmant érdemes venni...

Milyen walkmant érdemes venni így 2022-ben?

Figyelt kérdés
Igen-igen, tudom, a CD-s korszak vége óta már csak a Sony hívja néhány modelljében walkmannek, de Én ki nem ejtem a billentyűzetemen az "mp3 lejátszó" nevet, úgyhogy a továbbiakban is walkmanként fogok utalni rájuk. Na szóval az elsődleges szempontok nekem az ára, a támogatott filetípusok mennyisége, és a minősége lenne. Persze jó ha sokáig bírja az aksi, ha nagy a tárhelye és lehet SD-kártyával is bővíteni, és ezek alapján is fogok mérlegelni. De elsősorban nekem az a lényeg, hogy minnél több filetípust felismerjen (elsősorban hi-res formátumokról beszélünk), és hogy minnél jobb hangzása legyen azért a pénzért amit kapok (persze ez utóbbi a fülesen is múlik, de azokban jobban otthon vagyok, így már van is néhány kiszemeltem). Ami az árat illeti, valahol a megfizethető kategóriában szeretnék keresgélni. Természetesen nem 15ezerért akarok walkmant vásárolni (ennyi erővel használhatnám a telefonom is zenehallgatásra), de nem is az 1milkás Sony modellek érdekelnek, amiket néztem, hogy azok a high-endek. Olyan 100-200K környékén nézelődnék. Ezeknek a feltételeknek megfelelve melyek lehetnek a legjobbak?

2022. jún. 9. 20:28
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
16%
Ennyiért már csúcsszuper okostelefonok is vannak, amiken a zenehallgatás csak 1 a számos más funkció mellett! Egy walkman már csak max. a tizedét éri mai szinten!
2022. jún. 9. 21:54
 2/24 A kérdező kommentje:
A helyzet az, hogy egy telefon lehet akármilyen csúcsszuper, jelenleg egyik sem közelíti meg egy külön audiolejátszásra dedikált eszköz minőségét. Jelenleg a zenehallgatás szinte az egyetlen szórakozási forma amit űzök, és ha már valamit napi 6 órában csinálok, akkor szeretném minőségien csinálni, és túllépni a Spotify+7K-s Xiaomi füles szintet.
2022. jún. 9. 22:10
 3/24 Morzsi007 ***** válasza:
100%

Vegyél a mobilhoz külső DAC/amp-ot, amihez egy normális, minőségi fülest vagy fejest csatlakoztatsz.

Nem értem mi bajod a mobilokkal, nem csak mp3 van a világon. Én raktam DSD , SACD formátumot is a telefonomra, mikor volt hozzá külső hordozható DAC-om, szerintem ennél feljebb már nem igen lehet komolyabb formátumról beszélni egy mobil eszköz esetében. Ezek már nem Walkman-ek bármennyire is fáj. :)).

Vagy, ha egyszerűbb utat választod, akkor meg veszel egy DAP-ot és kész. ( Digital Audio Player)

Hogy letöltögeted a zenét vagy pl egy Tidal Hifi előfizetést használsz, az már csak rajtad múlik. A minőség a forrástól, DAC-tól, erősítő-től, füles/fejestől függ és a leggyengébb láncszem határozza meg.

2022. jún. 10. 07:39
 4/24 anonim ***** válasza:
100%

"(ennyi erővel használhatnám a telefonom is zenehallgatásra), "

Tényleg, ennyi erővel valóban megtehetnéd. Mi a problémád ezzel?

[link]

[link]

2022. jún. 10. 08:00
 5/24 anonim ***** válasza:
70%

A walkman a kazettásnál kezdődik...lett discman...volt mini disc...jött az mp3...mp3 walkman.

Azért tudd már, mert küldök én neked kazettás "walkmant" 200e-ért:DDD

Nehéz az élet...

2022. jún. 10. 08:09
 6/24 anonim ***** válasza:
100%

Ha már Sony, ezt nézted már?

[link]

2022. jún. 10. 08:19
 7/24 A kérdező kommentje:

3-as. Megnéztem ezt a DAP-ot. Ugyanarra gondoltunk, Én is ilyet keresek, csak nem ismertem ezt a nevet rá, ezért hívtam walkmannek :D

6-osnak köszönöm a választ, jó modellnek tűnik, megfontolom.

A többieknek köszönöm, hogy nem sikerült a kérdésre válaszolni, csak kötözködni.

2022. jún. 10. 08:34
 8/24 anonim ***** válasza:

7

Szívesen máskor is:)

2022. jún. 10. 08:36
 9/24 anonim ***** válasza:

Itt vannak ilyen filléres csak zenehallgatásra való holmik: :)

[link]

2022. jún. 10. 14:38
 10/24 anonim ***** válasza:
100%
1-es vagyok. Én nem kötözködésből írtam, csak nem értem, hogy manapság ha akármilyen okostelefonon lehet zenét hallgatni, főleg egy minőségi hangzású fülessel, akkor miért költene valaki 100-200 ezret egy olyan hordozható eszközre, amin csak zenét hallgatni lehet! ?
2022. jún. 10. 18:44
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!