Teljesen belezavarodtam az xbox témába, most mi van?
Ok, leszögezném, sosem volt semmilyen konzolom, illetve de, ősidőkben atari meg sárga kazettás...
Azóta pc... most azonban nemigen játszom már, inkább a gyerek reszortja, de hébe hóba én is játszogatnék, csakhogy a pc-m elszállt, és nemigazán akarok megint 3-400ezret rákölteni egy közepesen izmos gépre, nekem ebből elegem van, lesz egy laptop netezésre meg filmnézésre aztán jónapot. Majd ha a gyerek akar, megdolgozik érte és megveszi magának.
Ma jött az isteni szikra, hogy veszek egy xboxot, viszont ez a seties s teljesen bezavart nekem.
Most nem teljesen értem, ezen fognak futni a series x játékok? Ha nem, akkor mi a fenéért vennék ilyet egy használt one helyett... ha meg igen, akkor meg mi a fene értelme van 2 ilyen nagy árkülönbségű gépnek?
Amúgy series x-et akarok, csak ha nem muszáj,, akkor minek...
Az Xbox One X|S gépek az előző generációhoz tartoznak és kifutóban vannak. Ha megnézed egyébként nem is olcsók ahhoz képest. Egyre kevesebb játék jelenik meg rájuk és azok is egyre gyatrábban futnak mert a fejlesztők inkább az új generációval foglalkoznak.
A Series X|S gépek az új (jelenlegi) generáció amire a játékok meg fognak jelenni az elkövetkezendő években. Emellett a Series X|S lejátssza az ÖSSZES Xbox One játékot jobb minőségben így bár lehet, hogy az új gépek többe kerülnek, de cserébe sokkal többet kapsz.
Magyarázat az X és S jelöléshez: A Microsoft az Xbox One generáció közepe óta két típus jelöléssel látja el a gépeit. Úgy képzeld el mint ha két különböző számítógépes konfiguráció lenne: egy erősebb meg egy gyengébb. Az S változat az átlagfelhasználónak szánt, elsősorban 1080p (full HD) gép ami olcsóbb. Az X változat a komolyabb játékosoknak szánt 2160p (4K UHD) felbontást megcélzó gép ami drágább. Ugyanez a helyzet a Series gépeknél is azzal a különbséggel, hogy ott már az S verzióban nincs is lemezmeghajtó. Tehát a fő különbség a grafikai minőség.
Papíron a Series X sokkal jobb (közel háromszor akkora teljesítmény, dupla tárhely, lemezhasználati lehetőség) viszont az S feleannyiba kerül. A játékok mint említettem ugyanúgy mennek mindkettőn. Az S hivatalos ára 114e forint, de 95e forintért is simán kapsz. Az X hivatalos ára 185e, de 205e alatt nem kapsz jelenleg.
Hogy mi értelme van két markánsan eltérő árú elektronikai eszköznek ami elvileg ugyanaz a széria? Ugyanazért amiért telefonból, TVből, videokártyából, processzorból és még ki tudja miből van több teljesítmény / árszint. Így tudja a gyártó lefedni a lehető legnagyobb tömegeket.
Röviden:
Igen, fognak futni az X-es játékok.
Azért van 2 gép (és ekkora különbség) mert sokaknak elég az S nagyon gyenge teljesítménye, és nagyon kis tárhelye.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!