Teljesen belezavarodtam az xbox témába, most mi van?

Figyelt kérdés

Ok, leszögezném, sosem volt semmilyen konzolom, illetve de, ősidőkben atari meg sárga kazettás...

Azóta pc... most azonban nemigen játszom már, inkább a gyerek reszortja, de hébe hóba én is játszogatnék, csakhogy a pc-m elszállt, és nemigazán akarok megint 3-400ezret rákölteni egy közepesen izmos gépre, nekem ebből elegem van, lesz egy laptop netezésre meg filmnézésre aztán jónapot. Majd ha a gyerek akar, megdolgozik érte és megveszi magának.

Ma jött az isteni szikra, hogy veszek egy xboxot, viszont ez a seties s teljesen bezavart nekem.

Most nem teljesen értem, ezen fognak futni a series x játékok? Ha nem, akkor mi a fenéért vennék ilyet egy használt one helyett... ha meg igen, akkor meg mi a fene értelme van 2 ilyen nagy árkülönbségű gépnek?

Amúgy series x-et akarok, csak ha nem muszáj,, akkor minek...

#Seroes s
2022. máj. 26. 21:04
 1/3 anonim ***** válasza:
[link] biztosan segít a döntésben, szerintem jó az x főleg ha van 4k tv-d.
2022. máj. 27. 11:03
 2/3 anonim ***** válasza:

Az Xbox One X|S gépek az előző generációhoz tartoznak és kifutóban vannak. Ha megnézed egyébként nem is olcsók ahhoz képest. Egyre kevesebb játék jelenik meg rájuk és azok is egyre gyatrábban futnak mert a fejlesztők inkább az új generációval foglalkoznak.

A Series X|S gépek az új (jelenlegi) generáció amire a játékok meg fognak jelenni az elkövetkezendő években. Emellett a Series X|S lejátssza az ÖSSZES Xbox One játékot jobb minőségben így bár lehet, hogy az új gépek többe kerülnek, de cserébe sokkal többet kapsz.

Magyarázat az X és S jelöléshez: A Microsoft az Xbox One generáció közepe óta két típus jelöléssel látja el a gépeit. Úgy képzeld el mint ha két különböző számítógépes konfiguráció lenne: egy erősebb meg egy gyengébb. Az S változat az átlagfelhasználónak szánt, elsősorban 1080p (full HD) gép ami olcsóbb. Az X változat a komolyabb játékosoknak szánt 2160p (4K UHD) felbontást megcélzó gép ami drágább. Ugyanez a helyzet a Series gépeknél is azzal a különbséggel, hogy ott már az S verzióban nincs is lemezmeghajtó. Tehát a fő különbség a grafikai minőség.

Papíron a Series X sokkal jobb (közel háromszor akkora teljesítmény, dupla tárhely, lemezhasználati lehetőség) viszont az S feleannyiba kerül. A játékok mint említettem ugyanúgy mennek mindkettőn. Az S hivatalos ára 114e forint, de 95e forintért is simán kapsz. Az X hivatalos ára 185e, de 205e alatt nem kapsz jelenleg.

Hogy mi értelme van két markánsan eltérő árú elektronikai eszköznek ami elvileg ugyanaz a széria? Ugyanazért amiért telefonból, TVből, videokártyából, processzorból és még ki tudja miből van több teljesítmény / árszint. Így tudja a gyártó lefedni a lehető legnagyobb tömegeket.

2022. máj. 28. 10:01
 3/3 anonim ***** válasza:

Röviden:

Igen, fognak futni az X-es játékok.

Azért van 2 gép (és ekkora különbség) mert sokaknak elég az S nagyon gyenge teljesítménye, és nagyon kis tárhelye.

2022. máj. 28. 15:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!