Tévé vásárlás előtt állok. Teljesen belezavarodtam. Gőzöm sincs, hogy mit jelentenek már a szakkifejezések, fantázianevek, elnevezések, rövidített betűk stb. Kérem csak olyan válaszoljon aki ért hozzájuk, mert eléggé drága készülékekről van szó. (?)
Nem szeretnék a gyártóval sem az üzlettel macska egér játékot játszani, hogy visszaküldöm mert mégsem jó, mégsem tetszik stb.
Két készüléket találtam ami megtetszett képileg, hangilag. Mindkettő Samsung.
Az egyik egy QLED a másik egy NeoQLED.
Ezekről lenne szó.
Melyiknek van szebb színe, képe, hangja, melyik hajlamosabb a felhősödésre, beégésre?
Ti melyiket választanátok?
Természetesen költséghatékonyabb lenne a sima QLED, azért itt már száz ezres többletről beszélünk.
Ha nem sok, ha nem nagy a különbség a QLED és a NeoQLED között akkor természetesen az olcsóbbat fogom választani.
Ennyi pénzért, amennyiért a Neo-QLED Samsungot adják már van OLED. Ami tud a QLED technológiával ellentétben valódi, végtelen feketét. A QLED csak egy kvantumpontokkal kiegészített LED LCD. A kvantumpont filter a LED háttérvilágítás és az LCD panel között van, ez fokozza a kép intenzitását. De a ledek ettől még állandóan világítanak. Szóval felejtsd el a tökéletes kontrasztot. Miközben az OLED pixelenként saját fényt bocsát ki így fekete esetében simán kikapcsol amire nincs szükség. Ráadásul, ha szereted a pörgős akciófilmeket és a videójátékokat, akkor további előny a pixelek egymástól független, autónóm működése. Ugyanis ez gyorsabb színváltást tesz lehetővé.
Konklúzió:
Nézz körül OLED téren.
Na ez érdekel, miért?
Amennyiben a beégés a visszatartó erő, az természetesen már nem probléma. Léteznek már különféle technológiák amik "átmossák" a pixeleket. Az emberi szem számára érzékelhetetlen mértékben történő kép eltolás is a beégést hivatott megelőzni.
De nem értelek. Ha mész az úton autóval és van két elágazás, te inkább a utnelkuli úton mész?
Itt volt két tévé, ami számomra megfelelőek, ehelyett megakarsz győzni egy harmadikrol ami kanyarban sem volt a fejemben -_-
https://www.youtube.com/watch?v=k4p3MBg4prA
tessék döntsd el magad
ha mondjuk 50k lenne a különbség a 2 tv között simán a neoqled-et venném, de majdnem duplájába kerül a q80a-hoz képest, szerintem nem éri meg..
mellesleg én is oled-et vennék főleg ha csak tv-zésre használnád, de nem akarlak rábeszélni ha nem akkor nem
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!