Nekem olyan kérdésem van, hogy van nekem egy JVC rádió és be szeretném kötni de nem tudom hogy hogyan kell ?
Alapból azt feltételezném, hogy van egy hifi erősítőd, és annak a hátán van egy RCA-csatlakozópár, Tuner in felirattal. (Az RCA két kis hengeres fémgumó, ami belül piros és fehér (vagy fekete).
Ha ilyen csatlakozó van a rádión is, csak kösd össze a megfelelő kábellel, pirosat a pirosba, fehéret a fehérbe (vagy feketébe, érted). A rádión is, meg az erősítőn is mind a két csatlakozót össze kell kötni, másképp a hifi fele nem fog szólni. Tehát összesen négy dugás.
Ha a rádión nincs RCA kimenet, akkor két lehetőség van: vagy DIN, vagy jack kimenet van. A DIN kerek, és öt pici, rombusz alakú lyuk van benne. Ez régebbi megoldás, de még előfordul. A jack meg egy csak egy lyuk, és 99%, hogy fejhallgató-kimenet.
Mindhárom megoldáshoz kapsz megfelelő kábelt vagy átalakítót bármelyik elektronikai áruházban, segítenek az eladók.
Ha a fejhallgató-kimenetről hajtod az erősítőt, akkor a rádión vedd le alacsonyra a hangerőt, mert az nagyobb jelet ad a bemenetre, és torz lehet, ha sok.
És legközelebb írd le sokkal pontosabban a kérdést lécci, mert úgy mindenkinek egyszerűbb.
Így ebéd után KV ra ideális a kérdés.
Nem tudom mi van, de akarom, leírni se tudom, de írjátok gyorsan...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!