Erre a zene lejátszóra, hogyan tudnék antennát kötni? Mert sistereg a rádió néha.

Figyelt kérdés

Vettem egy jó ideje ezt a zene lejátszót bringára. Minden jó rajta. Rádiót szeretnék hallgatni rajta, de néha sistereg a rádió. Szétszedtem, de nem találtam kábelt a házához csavarozva, ami az antennának szolgál. Mert sok hordozható lejátszó úgy volt megoldva. csak nyomtatót áramkörök vannak. Hogyan tudnék rá antennát tenni?

Képek

[link]

[link]

2021. okt. 9. 22:35
 1/1 anonim ***** válasza:
100%

A rádiófrekvenciás bemeneti pontot kellene megkeresni, de e képek alapján ez eléggé reménytelen. Talán a második kép jobboldalán lehet valahol. Azért gondolom, mert itt kezdődik az alkatrészek pozíciószámozása, de nem vagyok benne biztos. A típusa nem látszik a képen, ha valahonnan megtudnád szerezni a kapcsolási rajzát, az valamit segítene.

Azt megpróbálhatod, hogy szerzel egy kb. 1 m hosszú, hajlékony, szigetelt vezetéket. Az egyik végéről eltávolítod a szigetelést, az elemi szálakat összesodrod és beónozod. Beállítasz egy gyengén jövő rádióadót. Aztán a vezetéket próbaképpen hozzáérintgeted a forrasztási pontokhoz, ügyelve arra, hogy ne okozz rövidzárat. Aztán, ahol jobb lesz a vétel az lehet talán az antenna csatlakozási pont. Ne a fejhallgató kimenet környékén próbálkozz, hanem a panel másik végén. Ez persze nem egy korrekt megoldás, de talán segíthet.

2021. okt. 10. 13:46

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!